Digitális mozi

2020.09.12. 15:00

Igazi profi kamerát dob be a Sony: Cinema Line

A nagyvállalat kamerakínálata a digitális mozi gyártására fejlesztett technológiával bővül.

Forrás: Shutterstock

A Sony bejelentette a Cinema Line projektet. Azt ígéri, hogy az új, tartalomgyártók számára kialakított kamerasorozat nemcsak az áhított, digitális mozifilm gyártásban szerzett tapasztalatok által létrejött operatőri megjelenítést, hanem a fejlett működőképességet és a megbízhatóságot is biztosítja.

Az új sorozat az alapvető mozikamerák és a professzionális videókamerák tulajdonságait is felülmúlja.

A cég még 2000-ben dobta piacra úttörőnek tekinthető, HDW-F900-as kameráját. A HDW-F900 megjelenése a digitális mozi új korszakának kezdetét jelentette, hiszen az eszköz a világ első 24 pixeles digitális kamerája volt.

A Venice és még sok más, hasonló termék volt a piaci operatőrök és képalkotók válasza a fejlesztésre, ezzel is megindítva a párbeszédet a gyártók és tartalomgyártók között.

A Sony termékcsalád meglévő eszközei a Cinema Line részét fogják képezni, beleértve a Venice-t és az FX9-et is. A Venice évekig az elsődleges választás volt, ha digitális filmgyártásról volt szó, míg az FX9 a dokumentumgyártásban büszkélkedhet kiemelkedő eredményekkel. A következő lépés egy olyan új modell megalkotása, amely a vizuális tartalomgyártók számára is vonzó. A Sony az igények kielégítése érdekében bővíti kamera választékát

az év végén megjelenő új FX6-os kamerával.

A Cinema Line minden kamerája a felhasználói visszajelzések kapcsán fog fejlődni: 2021-től lesz elérhető az FX9 3. verziós frissítése, melynek köszönhetően az S700PTP-vel fog bővülni az eszköz – ez lehetővé teszi a Sony fényképezőgépének távvezérlését, a Center Scan üzemmódot a Super 16mm-es objektívekhez, a B4-es lencse adaptertámogatását, illetve egyéb funkciókat. Ezzel párhuzamosan 2020. novemberében a Venice kamera a 6.0-ás verziófrissítésben további funkciókkal fog bővülni, melynek célja, hogy az eszköz közvetítési és élő környezetes működőképessége is javuljon.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!