Világelső gimbal

2020.10.27. 11:46

Semmilyen eddigi mobilra nem hasonlít az LG elképesztő újdonsága

Online eseményen mutatkozott be ma délelőtt a gyártó elforgatható kijelzős készüléke.

Forrás: Shutterstock

Napokon belül Magyarországra is megérkezik az elforgatható kijelzős Wing – ami mondhatjuk, egyetlen más okostelefonra sem hasonlít. Lesz, aki rögtön szereti, lesz, aki furcsálkodik majd: annyi biztos, hogy a mostani egyenformára szabott mobilvilágban üdítően eredetien fest.

Mikor már távolról szinte megkülönböztethetetlenül egyformák a mobilok – hatalmas kijelzőlapát, sok, kiugró hátlapi kamera – az LG képes volt előállni ezzel az egészen eredeti megoldással, a kifordítható készülékkel.

Elforgatható kijelző

A kütyü sajátos újdonsága, hogy felhasználói könnyedén válthatnak az úgynevezett elforgatott üzemmód (Swivel Mode) és az alap üzemmód (Basic Mode) között.

Az elforgatott üzemmód használatakor a telefon teljes előlapja 90 fokkal elfordul, ezzel a főképernyő fekvő formátumra vált, így láthatóvá válik a 3,9 colos másodlagos kijelző.

Ilyenkor a felhasználók mindkét képernyőn futtathatják ugyanazt az alkalmazást, vagy párhuzamosan két appot használhatnak a különálló kijelzőkön.

A forgatható kijelző sokkal többet nyújt a párhuzamos feladatvégzésnél: mozi-képaránnyal, szélesvásznon a felső fekvő kijelzőn — azaz a főképernyőn — nézhetünk például streamelt tartalmakat, miközben a hagyományos pozíciójú kijelzőn más nézőkkel cseveghetünk. A felhasználók a Multi App funkcióval parancsikonokat is létrehozhatnak a rendszeresen szimultán használt alkalmazáspárokhoz. Az elforgatott üzemmód használatával vezetés közben navigációt használva a térképen megjelenő utasításokat a főképernyőn követhetjük, fenntartva a második kijelzőt a telefonhívásokhoz.

A mobil főképernyője 6,8 hüvelykes P-OLED FullVision kijelző, 20,5:9 képaránnyal. A második képernyő nemcsak a telefon kijelzőfelületét terjeszti ki, hanem plusz markolatot is biztosíthat fotózáskor. A 32MP-es, a készülékházból előugró pop-up kamera révén a szelfikamera nem foglal helyet az előlapon, a telefon gyorsulásmérője ráadásul érzékeli, ha szelfi közben kihull az eszköz a kezünkből, és azonnal behúzza a kameramodult.

Az LG WING három hátsó kamerát kapott — egy 64 megapixeles ultranagy felbontásút, egy 12 megapixeles ultranagylátószögűt, valamint egy 13 megapixeles nagylátószögűt. Elforgatott üzemmódban egyszerre készíthetünk felvételt a 32 megapixeles előlapi, és az egyik hátlapi kamerával, az eredményt pedig egy, vagy akár két külön fájlba is menthetjük 1:1 vagy 16:9 képarányban.

Világelső gimbal-funkció

A mobiltelefonban a világon elsőként bemutatott Gimbal Motion Camera az eszköz másodlagos képernyőjét kényelmes fogantyúként hasznosítja. Ez stabilitást biztosít a fotózáshoz és videózáshoz, azaz a felhasználók egykezes használattal is rázkódásmentes videófelvételeket készíthetnek.

Olyan funkciókat kínál, amik jellemzően csak az igazi gimbal kamerastabilizátorokban léteznek: joystick a kamera dőlésszögének szabályozásához, retesz a rázkódások és elmosódások csökkentéséhez, követési mód, pásztázó-követő mód, valamint első személy (first person) mód a dinamikus és ritmikus mozgások rögzítéséhez.

Az LG Wing a két képernyő ellenére sem nehezebb, mint sok más nagyképernyős okostelefon: a vékony, de strapabíró anyagok használatával a súlyát mindössze 260 grammon tudták tartani. A készüléket a Qualcomm Snapdragon 765G 5G mobilplatformjával, illetve Snapdragon X52

integrált 5G modemmel látták el,

amelyek a lehető legjobb mesterséges intelligencia-teljesítményt, villámgyors 5G csatlakozást és intelligens multikamera-funkciókat biztosítanak az akkumulátor-üzemidő kímélése mellett.

Akik október 29-től előrendelik a 400 ezer Ft alatti áron tartott készüléket, most különleges akció keretében baktériumölő hatású töltőtokkal rendelkező LG TONE FN6 vezeték nélküli fülhallgatót is kapnak ajándékba.

LG WING

• Lapkakészlet: Qualcomm Snapdragon 765G 5G mobilplatform, Snapdragon X52 5G modemmel integrálva

• Kijelző:

- főképernyő: 6,8 colos, 20.5:9 FHD+ P-OLED FullVision (2,460 x 1,080 / 395ppi)

- másodlagos képernyő: 3,9 colos, 1.15:1 G-OLED (1,240 x 1,080 / 419ppi)

• Memória: 8GB RAM / 128 GB ROM / microSD (2TB-ig bővíthető)

• Kamera:

o hátlap: ultramagas felbontású (64MP OIS nagylátószögű 2 (F1.8 / 78°/ 0.8µm) / 13MP Ultra Wide (F1.9 / 117° / 1.0µm) / 12MP Ultra Wide Big Pixel (F2.2 / 120° / 1.4µm)

o előlap: 32MP nagylátószögű 3 (F1.9 / 79.6° / 0.8µm)

• Akkumulátor: 4.000mAh

• Operációs rendszer: Android 10.0 (Q OS)

• Méret: 169,5 x 74,5 x 10,9 mm

• Tömeg: 260g

• Hálózat: 3G / 4G LTE-A / 5G

• Kapcsolat: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 5.1 / NFC / USB Type-C (USB 3.1 Gen 1 kompatibilis)

• Színek: Aurora Gray / Illusion Sky

• Egyéb: Gimbal Motion Camera / előlapi kiugró kamera / Hexa Motion Stabilizer / LG Creator’s Kit /kettős felvétel / LG 3D Sound Engine / AI CAM / Q Lens / Google Lens / Google Assistant / képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó /Qualcomm Quick Charge 4.0+ töltési technológia / vezeték nélküli töltés

Borítóképünk illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!