Majdnem összejött

2020.12.09. 09:11

1,3 másodperccel a start előtt elhalasztották a SpaceX tesztjét

Meghibásodás miatt állították meg a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat egyik hajtóművének tesztjét kedden.

-, 2020. december 9. A SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat Twitter oldalán közzétett, videofelvételrõl készült kép a vállalat Starship SN8-as rakétájáról az Egyesült Államokbeli Texas államban 2020. december 8-án. A rakéta tesztjét 1,3 másodperccel az indítás elõtt elhalasztották a Raptor típusú hajtómû automatikus rendszerének meghibásodása miatt.

Forrás: MTI/SpaceX/AP

Fotó: -

A cég Twitter-üzenetében azt írta, hogy a teszt törlését az indítás előtt a Raptor típusú hajtómű automatikus rendszere idézte elő.

Live views of Starship SN8’s flight test → https://t.co/Hs5C53qBxb https://t.co/OvAloTO6UQ

A nyolcas sorozatszámú Csillaghajó (Starship) üzemi próbáját a következő napokban végzik el – tették hozzá. A kísérletek célja, hogy terhelésnek tegyék ki az új rakéta egyes különálló elemeit.

Elon Musk a világ második leggazdagabb embere, amerikai milliárdos, a SpaceX vállalat vezetője azt mondta, hogy

a rakéta a későbbiekben árut és embereket szállít majd a Holdra és a Marsra.

Musk azt szeretné elérni, hogy a Csillaghajó teljes egészében újrafelhasználható legyen. A SpaceX jelenlegi Falcon hordozórakétájának ugyanis csupán bizonyos, a Földre visszatérő fokozatait lehet ismételten bevetni.

Borítóképünkön videófelvételről készült kép a vállalat Starship SN8-as rakéta fellövése előtti pillanatokról. A hajtóműrendszer hibája miatt halasztották el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!