MÁV-Elvira

2020.12.03. 17:02

Megújul a netes vasúti jegyértékesítés és a mobilapp

A december 13-i menetrendváltástól megújul az Elvira vasúti jegyértékesítési rendszer: a tesztüzem csütörtökön elkezdődött.

Forrás: MÁV

A vállalatcsoport honlapján közzétett tájékoztatás szerint a megújult új Elvira a vasúttársaság egységes jegyértékesítési rendszerében működik majd, összekötve a MÁV mobilalkalmazással, így akár egy regisztrációval, de önállóan is használhatják az utasok mindkettőt.

A régi jegyértékesítési rendszerben található adatok kezelése, az új felület élesítése december 13-ig megtörténik, az átállás egyik lépcsőjeként december 3-tól a felület működését egyelőre korlátozott számú felhasználó tesztelheti a próbaüzem keretében.

Első körben ötszázan próbálhatják ki az új rendszert: a vasúttársaság folyamatosan figyelemmel követi a működését, és ettől függően emeli a tesztelésbe bevontak létszámát.

Az új Elvira használatakor a legszembetűnőbb változást a modern, letisztult kezelőfelület nyújtja.

A másik kiemelt fejlesztés, hogy a MÁV applikációval közös felhasználói fiókot használhatnak a felhasználók, így az új Elvirán

megvett jegy a MÁV appban is megjelenik, valamint e-mailben is megkapják pdf-formátumban.

Ezáltal a jegyet letölthetik, kinyomtathatják, vagy továbbíthatják. A vásárláshoz és az utazáshoz szükséges adataikat egyetlen kényelmes felületen kezelhetik, szükség esetén módosíthatják. A felhasználók az elmentett számlázási- és bankkártyaadataikat is használhatják a webes és az applikációs felület esetében is. Az új Elvirán

a nemzetközi jegyek is folyamatosan elérhetővé válnak a legnépszerűbb úticélokra.

A mobilappban a legújabb verziófrissítés után a MÁV alkalmazásban megváltott belföldi vasúti menetjegyek és egyes nemzetközi START ajánlatok esetén a sikeres vásárlást visszaigazoló e-mail tartalmazza a jegyeket PDF formátumban is. Ezeket ellenőrzéskor kinyomtatva, vagy arra alkalmas eszköz képernyőjén lehet bemutatni.

A járványhelyzet drasztikus, csaknem 80 százalékos visszaesést okozott a nemzetközi vasúti utasforgalomban, a vasúttársaság ennek ellenére fejlesztésre használta fel ezt az időszakot is.

Borítóképünkön az érintésmentes jegyvizsgálat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!