Harmadik a listán

2021.01.30. 06:00

A Xiaomi a leggyorsabban növekedő okostelefon márka

Az IDC, Canalys és Counterpoint piackutatók frissen kiadott elemzései szerint, a globális okostelefonok piacán 2020 negyedik negyedévében a Xiaomi mutatta a legerőteljesebb növekedést.

Az IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker legfrissebb, negyedik negyedéves adatai szerint ezt a teljesítményt a Xiaomi 43,3 millió készülék leszállításával érte el, amely 11,2 százalékos piaci részesedést biztosított 2020 utolsó negyedévében. Az előbbi adat

32 százalékos volumen-, az utóbbi 25,8 százalékos piaci részesedés növekedésnek felel meg.

A fenti adatok fényében, az öt legnagyobb globális okostelefon márka közül a Xiaomi növekedett a leggyorsabban mind a leszállított mennyiség, mind a piaci részesedés egy éven belüli növekedését tekintve, 2020 év végén.

A cég a Canalys Smartphone Market Pulse: Q4 2020 szerint is megőrizte harmadik helyét a globális okostelefonpiacon. Ők 43,4 milliónyi készülék leszállítása mellett 31 százalékos volumennövekedést mértek, amely 12 százalékos piaci részesedést biztosított a Xiaominak 2020 utolsó negyedévében.

A Counterpoint legfrissebb jelentése (Market Monitor service of Q4 2020) azt mutatja, hogy a Xiaomi az előző év azonos időszakához képest 31 százalékkal több, összesen 43 millió készüléket szállított le partnereinek 2020 negyedik negyedévében, ezzel megőrizve a márka harmadik helyét az okostelefonok globális piacon.

A kutatás kitér arra is, hogy Kínában a Xiaomi 12 millió készülék értékesítésével 46 százalékos volumennövekedést ért el egy év alatt, amely

leginkább az országban megtartott Szinglik Napja körüli eladási csúcsnak köszönhető.

A Xiaomi továbbra is rendkívül dinamikusan fejlődik, a legkeresettebb termékei a Redmi 9, a Redmi 9A és a Redmi 10X, amelyek különösen Kínán kívül, leginkább Európában népszerűek.

A Xiaomi jelenleg a világ harmadik legnagyobb okostelefon brandje, a nevéhez fűződik a világ legnagyobb kereskedelmi AIoT (AI+IoT) platformjának kialakítása, amelyhez – az okostelefonokon és laptopokon kívül – 289,5 millió okos eszköz kapcsolódik világszerte.

2020 augusztusában a vállalat második alkalommal került fel a Fortune Global 500-as listájára, a 422-ik helyre, 46 hellyel javítva meg előző évi pozícióját. Az internetes szolgáltatásokat nyújtó vállalatok között a Xiaomi a 7-ik ugyanezen a listán. 2020 májusában a vállalat ismét felkerült a Forbes Global 2000 listájára is, ahol a 384-ik helyet foglalja el.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!