már tesztelnek

2021.01.30. 21:02

Betörne a mémiparba a YouTube

Videókból és közvetítésekből szedett, rövid klipeket tesz megoszthatóvá.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Régóta kért lehetőség nyilvános tesztelésébe kezdett a YouTube, a jövőben be szeretné vezetni a feltöltött videókból és élő közvetítésekből kiszedett, rövid klipek megosztását. Az egyelőre csak néhány csatornán aktivált funkció lehetőséget ad rá, hogy a teljes videók helyett a nézők 5-60 mp hosszúságú, a GIF-ekhez hasonlóan ismétlődően lejátszódó klipeket adjanak közkézre belőlük – írja az Origo.

Az újdonság a YouTube webes felületén és mobilappjaiban is működik, a használata pedig egyszerű: a nézőknek csak rá kell kattintaniuk vagy koppintaniuk a videó alatti olló gombra, ezután kijelölhetik a mozgókép megosztani kívánt részét, végül pedig kapnak egy különleges linket, amelyet kitehetnek például a közösségi médiás profiljaikban.

A különleges linkre kattintva betöltődik a YouTube, a nézők pedig a rövid klip megtekintését követően természetesen akár a teljes videót is megcsodálhatják. A jelek szerint klipeket csak bejelentkezett állapotban lehet készíteni, a fenti videón bárki kipróbálhatja a működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!