Járvány

2021.01.29. 17:18

Maradnak az adatforgalmi kedvezmények a távoktatásra

A magyarországi mobilszolgáltatók közölték, egyes meghatározott oldalak látogatása nem csökkenti az előfizetők adatkeretét.

Forrás: Shutterstock

A Telenor Magyarország arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a március 1-jéig meghosszabított járványügyi korlátozások idejére marad a főbb oktatási oldalak díjmentes elérése. Ezt az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) egyeztetve a Telenor hálózatán tavaly november 27-től tették elérhetővé a koronavírus-járvány miatti vészhelyzeti intézkedések idejére.

A hálózatán kis- és nagyképernyős mobilnet-hozzáféréssel forgalmi díj nélkül elérhető oldalak listája a mobiltársaság digitális oktatási programja, a HiperSuli weboldalán érhető el. Továbbra is zajlik a szolgáltató által január 19-én meghirdetett „Digitális ugródeszka” pályázat, amelyben akár 2 millió forint értékű, a digitális oktatást segítő tablet-, valamint notebookcsomaghoz juthatnak hátrányos helyzetű települések felső tagozattal rendelkező alapfokú oktatási intézményei. A 10 millió forintos keretből elnyerhető technikai eszközök mellett a nyertes intézmények ingyenes, 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzést is kapnak. A pályázat jelentkezési határideje február 16.

A Magyar Telekom közölte: a távoktatás és a minőségi időtöltés érdekében a mobilinternet szolgáltatást használó havidíjas és Domino, továbbá meghatározott üzleti előfizetések esetén, 2020. november 20-tól – visszavonásig, a mobilinternet szolgáltatás használatakor egyes meghatározott oldalak látogatása nem csökkenti a díjcsomagokban foglalt adatmennyiséget. Részletes információ az elérhető oldalak listájával itt található.

A Vodafone is meghosszabbítja a digitális oktatást támogató kedvezményeket. Tavaly márciusban, a pandémia első hullámának küszöbén a Vodafone Magyarország folyamatosan vezette be azokat a kedvezményeket, intézkedéseket, melyekkel a lakosságot – ezen belül is a pedagógusokat és a családokat – segítették a rendkívüli helyzetben.

A digitális oktatás támogatása érdekében adathasználat nélkül tették elérhetővé az ügyfelek számára a legfontosabb oktatási forrásokat tartalmazó weboldalakat, applikációkat, illetve a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár nevű androidos applikációját. Ezáltal több ezer diák és pedagógus juthatott – és juthat jelenleg is – minőségi digitális oktatási tartalmakhoz.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!