Böngészőben elkészíthető

2021.02.15. 18:00

Beszél ugyan, de nem létezik: ő a metahumán (videó)

Az Epic Games új szoftverével, a MetaHuman Creatorral majdnem tökéletes arcokat lehet készíteni a webböngészőben.

epic meta human

Forrás: EPIC

Az alkalmazást az Epic Unreal Engine hajtja. A fejlesztőcég új platformjában egészen valósághű arc- és testmozgásokat lehet előállítani.

A MetaHuman Creator felhasználásával készült virtuális, nem valós egyéniségeket a cég „metahumánnak” nevezi. Íme, egy-egy beszélős, mozgásos példa – már az első videó elején rögzíti a „hölgy”, hogy ő nem valódi.

Ilyet láttunk már, nem is egyet, a rokonszenves Siren például már két éve " target="_blank" rel="noopener noreferrer">bemutatkozott: csakhogy a mostani közel fotórealisztikus személyek egy mindennapi webböngészőben elkészíthetők.

Őket percek alatt elő lehet állítani egyedi hajviseletekkel és ruhákkal, tökéletesen „testre szabhatók” – valós időben manipulálhatóak egy böngészőben.

Az érdeklődő művészek és ambiciózus amatőrök regisztráció után ingyenes példa metahumánokhoz jutnak, és értesítéseket kaphatnak a projekt fejlesztéséről.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!