Élő adásban

2021.02.07. 06:00

Jövendőmondó hálózatot jelenítenek meg hirdetőtáblán

A neurális hálózat vezérelte platform nem kevesebbet ígér, mint választ a jövő kérdéseire.

A Kaspersky újonnan indított Safer tomorrow (Biztonságosabb holnap) platformja az emberiség jövővel kapcsolatos legjelentősebb kérdéseire próbál meg jobb válaszokat adni. A platformot egy, a BBDO globális reklámügynökség egyik üzletága által fejlesztett „jövendőmondó” neurális hálózat vezérli.

A naponta válogatott jóslatok, illetve előrejelzések élőben streamelve jelennek meg egy hirdetőtáblán,

amely Új-Zéland keleti partján található – az első olyan helyszínek egyikén, ahol láthatjuk egy új nap kezdetét és megismerhetjük a jövőt.

A Kaspersky szoros figyelemmel kíséri a technológiai trendeket és előrejelzéseket, hogy képet kaphasson arról, mire számíthatunk a jövőben, és miként tehető mindaz már előre biztonságossá. A biztonsági cég úgy véli, hogy minél többen gondolkodnak el a jövőn, és azon, hogy milyen irányba mehet a társadalom és a technológia, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy meg tudják jósolni a jövő várható fejleményeit, és hozzájárulhatnak e jobb és biztonságosabb holnap megteremtéséhez.

A Safer tomorrow platform segítségével a világon bárki választ kaphat a „holnappal” kapcsolatos legfontosabb kérdésekre, például, hogy

„mikor lesznek a repülő autók teljesen hétköznapi járművek”, vagy hogy „mire lesz képes a 3D-nyomtatás 2050-re”?

Emellett az érdeklődők élőben nézhetik a világ egyik legelőrébb járó időzónájában található hirdetőtáblát a weben.

A speciálisan a platformhoz fejlesztett neurális hálózat a legújabb gépi tanulási architektúrát és technikákat használja. Az algoritmust megtanították arra, hogy elemezze a kérdéseket, majd a témához kapcsolódó több százezer forrásból begyűjtött adat alapján adjon előrejelzéseket.

Az előrejelzésekhez használt referenciaadatok között sci-fi könyvek és magazinok, válogatott médiumok és blogok találhatók. Az algoritmus a Kaspersky díjnyertes interaktív projektje, az Earth 2050 meglátásait is felhasználja. Ez a projekt azt mutatja be futurisztikusan, hogy milyen lesz a világ 30 év múlva.

Az ideiglenes hirdetőtábla Új-Zéland Wairarapa régiójában, Castlepoint Stationnél áll a parton; egészen pontosan itt található. A szerkezetet február 25-ig látogathatja a közönség, aztán pedig lebontják. A hirdetőtábla tervezésekor minden lehetséges környezetvédelmi óvintézkedést figyelembe vettek: olyan fenntartható anyagokból készítették, amelyet a szerkezet lebontása után újrahasznosítanak majd. A hirdetőtábla LED-képernyőjén a hét minden napján 24 órában lesznek láthatók a válogatott, rövid jóslatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában