Járvány

2021.03.21. 06:00

Továbbra is ingyenesek a Vodafone Alapítvány e-learning képzései

Nyíregyháza, 2020. április 15. Egy nyíregyházi anyuka segít harmadik osztályos gyermekének az iskolai feladatok letöltésében otthonukban a tavaszi szünet utáni elsõ tanítási napon, 2020. április 15-én. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében országszerte a tanulók nem járnak iskolába, otthon tanulnak digitális tanrend szerint. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

A digitális kompetenciafejlesztő e-learning képzések a szülők és a tanárok digitális térben való eligazodását segítik – erre nagy szükség van most, az iskolák újbóli bezárása, a távoktatásra való átállás alatt.

Az E-skola oldalon elérhető, IKT eszközök a tanórán elnevezésű, államilag akkreditált e-learning továbbképzés a pedagógusok munkáját hivatott segíteni, a digitális pedagógia alapjaitól indulva vezetve el őket a tanteremben és azon kívül alkalmazható digitális felületek és módszerek használatában, gyakorlati alkalmazásában.

A szülőknek szóló e-learning kurzus, a Netszülő pedig két korcsoportra optimalizált, szakemberek segítségével kidolgozott képzései rövid, interaktív modulokon keresztül nyújtanak segítséget a szülőknek a digitális neveléssel kapcsolatos kérdések megválaszolásában. A Vodafone Alapítvány e-learning képzései ide kattintva érhetőek el.

„A képzés nagy előnye, hogy olyan gyakorlati ötleteket, tippeket ad a pedagógusoknak, melyek a mindennapi oktató-nevelő munkához nyújtanak segítséget. Fontosnak tartom az élményalapú oktatást, ezt remekül segíti a képzés anyaga, felépítése, melyben mind a kezdő, mind pedig a haladó szinten lévő pedagógusok megtalálják a megfelelő segítséget.” – mondta el Éder Márta, digitális pedagógia szakértő és a Digitális Iskola Programban résztvevő tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola tanítója, aki maga is részt vett a tananyag fejlesztésében.

Borítóképünk illusztráció. Egy nyíregyházi anyuka segít harmadik osztályos gyermekének

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!