Próbálja ki!

2021.07.26. 06:00

Régen várt ingyenes e-mail szolgáltatás indul

A Google-lal ellentétben a DuckDuckGo nonprofit vállalkozás, nem követi a felhasználót, nem gyűjti adatbázisba, nem akaszt a szeme elé a keresési előzményeken alapuló, néha tapintatlanul direkten célzott hirdetéseket.

Forrás: Shutterstock

A csokornyakkendős, kacsás logós DuckDuckGo ugyan tapasztalataink szerint a Google-nél valamivel alacsonyabb hatásfokkal keres – nem sokkal –, viszont organikus találatai nem befolyásoltak különféle érdekek mentén, olyan dolgokat is fellelhetünk vele, amit a Google algoritmusa egyébként rutinosan mélyre temetne.

Az itt elérhető kereső jelmondata:

Keress az interneten anélkül, hogy nyomon követnének.

Érdemes általában is megfontolni a DuckDuckGo használatát, ha nem akarjuk folyamatosan megosztani ismeretlen adatbázisokkal az adatainkat.

Ráadásul a nonprofit cég hamarosan izgalmas új szolgáltatást indít, melynek

béta változata már itt elérhető a neten.

Az újdonság egy védett e-mail szolgáltatás, a Duck Address.

A DuckDuckGo ezzel is a magánéletet akarja védeni: nem menti el az e-mail címeket, sőt, semmilyen más egyedi információt. És természetesen nem használják fel a levelezésünket hirdetésekhez, adatbázisépítéshez.

A szolgáltatás úgy működik, hogy a felhasználó létrehoz egy kacsás e-mail címet, amin keresztül továbbítja majd a tényleges e-mail címére a leveleit a DuckDuckGo. Viszont a DuckDuckGo szerverén automatikusan kiszűri és eltávolítja a levelekben elhelyezett nyomkövető kódokat, marketinges üzelmeket.

A rövidesen induló szolgáltatást úgy tudjuk kipróbálni, hogy a (természetesen ingyenes) DuckDuckGo alkalmazást letöltjük a mobilra, majd az app beállításai között regisztrálunk meghívó kódért az Email Protection menüpontban.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!