Tippek-trükkök

2021.08.25. 15:03

Hogyan szerezhet – bárki – Google időjárást az androidos mobiljára?

Bár a Google Időjárás nem érhető el a Google Play Áruházban – mivel csak a kitüntetett telefonok kapják meg –, a remek előrejelzőt egy kis csellel be lehet szerezni. Íme a módszer.

Forrás: Google Weather

A Google Időjárás appot ugyanis mondhatni elrejtették a Google alkalmazásban – ami pedig megtalálható (vagy szabadon letölthető) minden Google Android telefonon. Onnan pedig az Időjárás alkalmazást néhány érintéssel elő lehet varázsolni.

Első lépésben a Beállítások / Rendszer és frissítések (az elnevezések gyártónként eltérőek) / Nyelv és bevitel / Nyelv és Régió menü / Nyelvek almenüben „fogjuk meg” és húzzuk a magyar nyelvet az angol fölé. Nincs miért aggódni, minden kifogástalanul visszaállítható.

Ezzel a mobil teljes kezelőfelülete angolra váltott.

Utána a telepített programok közül indítsuk el a Google-t, majd

a betöltődő keresőben a mikrofon gombot megérintve mondjuk angolul, hogy „weather”.

Ha ez nem sikerülne, be is lehet írni a keresőbe.

Válaszként a találatok között megjelenik a Google időjárás-előrejelzése. Vegyük észre, hogy az aktuális tartózkodási hellyel egy vonalban, jobbra látható a szokásos három pötty.

Ezt megérintve felugró menü jelenik meg: itt válasszuk az „Add to home screen” opciót.

A Google Időjárás napocska ikonja a mobil egyik nyitóoldalán már meg is jelent, lapozzunk, hogy megtaláljuk, s húzzuk nekünk tetsző, kényelmesen elérhető helyre.

Ezután a magyar nyelvre visszaváltáshoz keressük meg a Settings-en belül a Language & input / Language and region / Languages opciót, és húzzuk felülre a magyart.

Rendszerünk újra magyarul beszél: de a Google Időjárás a mobilon maradt. A Google előrejelzés korrekt információkat nyújt a világ bármely pontjáról.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!