One Billion Views

2021.08.31. 12:06

Ma indul a Xiaomi első saját filmfesztiválja

Az ezentúl minden évben jelentkező esemény aktuális témája a világjárvány után kialakulni látszó „új normális” világa.

Forrás: Xiaomi

A Xiaomi bejelentette legújabb, „One Billion Views” című rövidfilmjének megjelenését, melynek főszereplője az ismert tech influenszer, Arun Maini, más néven “MrWhoseTheBoss”. Az influenszer rövidfilmjét a Xiaomi filmfesztiváljának megrendezése kapcsán mutatták be. A filmfesztivál ma, augusztus 31-én 14 órakor veszi kezdetét.

A „One Billion Views” című rövidfilmben Arun arról beszél, hogyan vált elismert technológiai influenszerré az elmúlt tíz évben, és arról a mérföldkő jelentőségű pillanatról is, amikor a YouTube csatornája elérte az egymilliárdos nézettséget.

A fesztivál témájához, „Az új normális” igazodva Arun a változó alkotói környezetről is kifejti a nézeteit: a kezdeti időszak és a videós tartalomkészítés kihívásain keresztül mutatja be, hol tart most az okostelefon-technológia, amely ma már minden felhasználó számára lehetővé teszi, hogy minden eddiginél könnyebben hozzon létre és osszon meg tartalmakat az eszközeiről. A filmet teljes egészében Xiaomi okostelefonnal rögzítette.

„Ha az elején, tíz évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy ilyen messze fogok jutni, csak kinevettem volna.

Sok minden változott, amióta elkezdtem, többek között volt egy globális világjárvány. Ám minden nehézség ellenére, ennek az időszaknak az egyik pozitívuma az volt, hogy elhozta tartalomkészítők reneszánszát. Ezt nemcsak az otthonaikba bezárkózó emberek új tartalmak iránti igénye váltotta ki, hanem az is, hogy a zsebünkben lévő okostelefonnal könnyedén készíthetünk tartalmakat” – mondta Arun.

Azt, hogy a tartalomkészítés mennyire egyszerűvé és mindenki számára elérhetővé vált manapság, az mutatja a legjobban, hogy magát a rövidfilmet is teljes egészében a Xiaomi Mi 11 Ultra prémium kategóriás zászlóshajó okostelefonjával forgatták. (A Mi 11 Ultra hátlapi kamerával, 50MP széles látószögű kamerával, 48MP Sony IMX586 ultraszéles látószögű kamerával és 48MP Sony IMX586 telefotó kamerával rendelkezik. Ebben a készülékben debütált a GN2 kameraérzékelő is).

A „One Billion Views” rendezője, Mike Harvey hosszú snittekkel dolgozott, ezzel is kiemelve az okostelefonnal történő felvételkészítés páratlan mobilitását. „A filmmel részben az volt a célunk, hogy inspiráljuk a jövő filmkészítőit” – mondta Mike Harvey. „Olyasmit akartam létrehozni, amiről sosem gondolnák, hogy okostelefonnal készült, azért, hogy megmutassuk, hogy a mobilos filmkészítésnek ma már tényleg nincsenek határai. Ez a megközelítés kihívást jelentett technikailag, mivel számos különböző elemnek kellett tökéletesen együttműködnie, de úgy gondolom, hogy a végeredmény magáért beszél.”

A „One Billion Views” csak ízelítő abból, mi minden lesz még terítéken az első alkalommal megrendezett Xiaomi Filmfesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!