Még olcsóbb is

2021.09.09. 06:00

Elképesztően hajtogatható, „gyűrődésmentes” az LG új kijelzője

A Real Folding Window, azaz a „valóban hajtogatható ablak” sokkal többet ígér, mint a jelenlegi mobilok összehajtható üvegei.

Forrás: Shutterstock

Még éppen csak rászokóban vagyunk a prémium mobilok új ágára, az összehajtható, szétnyitható, ám méregdrága trendi telefonok megoldásaira, s most az LG hivatalos bejelentése mindenre ráduplázott.

Olyan kijelzőt fejlesztettek, ami

kemény, mint az üveg, de mégis gyűrődés nélkül hajtogatható.

A ma kapható hajtogatható telefonokon különösebb keresés nélkül is látszik a hajtogatás helye. Az LG megoldása sokkal kevésbé látható gyűrődéssel használható, s ráadásul olcsóbb technológiával készül.

Mi a titok? Az LG nem árulja el pontosan, csak annyi tudható, hogy az „új anyag” műanyag fólia – az üdítős PET (polietilén-tereftalát) palackokból ismert fólia – bevonatával készül. A PET fólia bevonatát hajlékony OLED-panelre viszik fel.

Az új kijelző kiemelkedő rugalmasságának köszönhetően

a kijelző 200 ezernél több hajlítás – azaz mintegy 5 éves használat – után is kifogástalan állapotban marad.

Nem csak a kifelé hajtogatható készülékeknél – Samsung Galaxy Z Flip, Z Fold, Moto Razr – hanem a befelé nyílóknál is alkalmazható ez a technika. Számíthatunk rá, hogy ezzel a megoldással a gyártók leendő kütyüjei ma még képtelennek tűnő hajtogatásokra is képesek lesznek.

A koreai óriásvállalat a kijelző gyártásába jövőre vág bele, s a Real Folding Window-t be akarja vetni hajtogatható tabletek és laptopok előállításában is.

Az Omdia globális piackutató vállalat szerint az összehajtható telefonok piaca a 2020-as 3,5 millió darabról 2026-ra várhatóan 50 millióra nő.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!