EVOLVEO

2021.11.18. 11:54

Ellenáll ütésnek, víznek az új nyomógombos strapatelefon

A Strongphone Z4 és Z5 az IP68-as védelemnek köszönhetően azoknak jó választás, akik nehéz terepen szeretnének egy hagyományos telefont használni.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Z5 a maga 4.000 mAh-es akkumulátorával hosszú üzemidőt biztosít, így akár egy túrázás alkalmával is jó szolgálatot tehet. A Z4 ugyan csak 2500 mAh-s akkumulátort kapott, a gyártó ehhez töltőállomást is mellékel.

Az EVOLVEO két új telefonja egyaránt tudja azt, ami egy klasszikus kialakítású strapabíró telefontól elvárható. Az IP68 szabvány szerinti védettséggel rendelkeznek, így

ellenállnak az ütésnek, a víznek, a sárnak és a hőnek is, 2,8“-os kijelzőjük fokozottan karcálló és nyomásálló.

A két telefon között a legnagyobb különbség az akkumulátor kapacitása. A Z5 egy 4.000 mAh kapacitású akkumulátort kapott, így, ha nincs lehetőségünk tölteni, akár hosszabb utakon is jó szolgálatot tehet. A Z4 ugyan csak egy kisebb, 2.500 mAh-es akkumulátorral van felszerelve, a gyártó azonban mellékelt hozzá egy töltőállványt is. Ez a telefon tehát azoknak lehet jó választás, akik műhelyben, építkezésen, vagy valamilyen nehéz terepen végeznek munkát.

Mindkét telefon rendelkezik powerbank funkcióval is, aminek köszönhetően más eszközöket is fel lehet tölteni vele.

A két eszköz

vészhelyzeti SOS gombbal is fel van szerelve, amellyel veszély esetén segítséget lehet hívni.

Ha ezt a gombot megnyomjuk, akkor a készülék felhívja az előre megadott telefonszámot, vagy pedig üzenetet küld rá. A Strongphone Z5 vész esetén a telefon helyzetére vonatkozó információkat is elküldi. A helymeghatározás pontossága a GSM hálózat lefedettségétől függ – a városokban a pontosság tíz és pár száz méter, a városokon kívül kevésbé pontos. A telefonok emellett telefon 2 Mpx-es kamerával, erős LED zseblámpával és beépített FM rádióval is rendelkeznek, és persze adottak az olyan alapvető funkciók, mint a riasztás, a jegyzettömb vagy éppen a naptár.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!