A paella már meg van

2022.01.27. 18:00

A híres spanyol krumplis tortillás emoji-ért harcolnak

A spanyol Betanzos városa azért kampányol, hogy az ételt ábrázoló szimbólum bekerüljön a nemzetközi digitálisjel-gyűjteménybe.

Az észak-spanyolországi Galiciában fekvő város közismert arról, hogy kiválóan készítik a spanyol konyha ikonikus tojásételét, amely megtalálható minden bárban, étteremben és nem hiányozhat a családi asztalokról sem.

  

A kampány indításaként María Barral Betanzos polgármestere Reyes Maroto spanyol turisztikai miniszterrel közösen mutatta be az általuk elképzelt ábra vázlatát a Madridban rendezett Fitur nemzetközi turisztikai vásáron.

A városvezető elmondása szerint amellett, hogy a közösségi oldalakon népszerűsítik kezdeményezésüket, hivatalosan is beadják kérelmüket a kaliforniai székhelyű Unicode Consortiumhoz, amely ellátja emojikkal az Apple- és az androidos készülékeket is.

   

A spanyol ételek közül elsőként a paella került be az Emojipédiába 2016-ban két évig tartó közösségi kampányolás eredményeként.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!