Legyen az űr szexi

2022.01.10. 18:00

Felnőttjátékokat gyártó cég már rakétát küldött az űrbe, játékokkal

A hosszabb időt a űrben töltő asztronauták régi problémáit akarja megoldani a japán gyártó.


A Tenga cég büszke, hogy a világon elsőként ők vitték Föld körüli pályára a férfiaknak készülő szexjátékot. A rakéta a nyáron „ezer szeretet- és szabadságüzenetet”, két kabalafigurát, Tenga Robót és Egg Dogot, valamint a Space Tenga-t küldte az űrbe. Adatokat akartak gyűjteni, amelyek segítik a vállalatot a jövőbeli űrbeli felnőttjátékok fejlesztésében.

Amellett, hogy a misszió nyilván nagyszerű reklámot biztosít a Tenga-nak, rávilágít néhány fontos kérdésre is az űrbeli szexuális egészséggel kapcsolatban. Hiszen egyre több és több hosszú űrmissziót terveznek – és ezek során az űrhajósok emberi kapcsolatai erősen korlátozottak lesznek.


Az űrszex hiányának rövid története


Amikor 2011-ben feltettek egy kérdést a kozmikus párkapcsolatokról, a NASA azt állította, hogy tudomása szerint egyetlen asztronauta sem szexelt az űrben. Lényegesebb kérdés talán, hogy egyáltalán kivitelezhető-e a Földön megszokott értelemben a dolog az űrben?


2018-ban John Millis, az indianai Anderson Egyetem fizikusa kijelentette, hogy a szex az űrben „rémálom lenne”.


Millis arra hivatkozott, hogy a mikrogravitációban roppant nehéz lenne két embernek kapcsolatot tartani és nem szétlebegni ellenkező irányban. Ráadásul a mikrogravitációban a vér az ember fejébe emelkedik...


Mégis, ahogy egyre komolyabbra fordulnak a hónapokig tartó űrutazások tervei, többek között már készülnek az első emberes Mars-küldetésre is, világ űrügynökségei számos tanulmányt végeztek az űrben való elszigeteltség hatásairól. És nem hagyhatják figyelmen kívül a szexuális egészséget, amely szorosan összefügg az ember egészségével.


Erre a problémára akar válaszolni a Tenga


A cég honlapja szerint „2005. július 7-i alapítása óta a Tenga küldetése, hogy újraértelmezze az élvezetet és a szexualitást, s azt mindenkinek elérhetővé tegye". (...)


„Ezt szem előtt tartva, az ég felé tekintünk, és az űrt vesszük új platformnak.”


A Tenga küldetésére a pénzt részben a Campfire közösségi támogató oldalon szedték össze. A MOMO nevezetű rakétát persze nem ők gyártják, hanem az Interstellar Technologies űrhajózási vállalat.


Az IFL Science-nek adott interjújában Koichi Matsumoto, a Tenga elnöke azon reményének adott hangot, hogy „egy nap talán képesek leszünk olyasmit létrehozni, amit a NASA-hoz hasonló cégek is be akarnak majd építeni űrbeli törekvéseikbe”.


Igazából már másoknak is eszükbe jutott a probléma megoldása. Például a 2suit nevű tépőzáras repülőruhát az alábbi képen férjével látható Vanna Bonta még 2006-ban azért tervezte, hogy segítsen az embereknek az intim közelséget megtartani a mikrogravitációban. Tervei szerint az asztronauták egymáshoz szíjazhatják magukat, nehogy szétússzanak.

Forrás: Wikipédia

Az IST MOMO teherszállító rakétája a Kármán-vonalig, azaz mintegy 100 kilométeres magasságba ment fel. Hogy aztán hová jut...


Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!