Galaxy Tab S8

2022.02.23. 18:00

Megérkezett az eddigi legnagyobb és legerősebb Samsung tablet

A Galaxy Tab S8 és S8+ mellett érkezik a sorozat történetének legnagyobb kijelzőjével és kiemelkedő teljesítménnyel rendelkező Tab S8 Ultra is.

A táblagépeket egyre gyakrabban használják videóhívásokra és streamelésre. A Galaxy Tab S8 készülékek ultraszéles látószögű előlapi kameráinak, a három mikrofonos rendszernek és az Automatikus kameraigazításnak köszönhetően a hívások még gördülékenyebbek lehetnek. A Többablakos móddal és a Samsung DeX-szel még hatékonyabb lehet a munka, a fájlok megosztása pedig biztonságosabbá válhat a jelszóval védett Gyorsmegosztással.

A teljesítményt a Samsung új, 4 nm-es processzora biztosítja, a dobozban megtalálható S Pennel pedig minden korábbinál kényelmesebb lehet a jegyzetelés. Az új Tab S8 kialakítása az eddigi legkeskenyebb a Galaxy Tab sorozatban, az ellenállóságról pedig a Samsung Armor alumíniumából készült keret gondoskodik. A Galaxy Tab S8 széria, amelyen olyan funkciók érhetők el, mint a Második kijelző és az Automatikus váltás Galaxy Buds fülhallgatókkal, jól használható a Galaxy ökoszisztéma részeként.

 

A hatalmas, 14,6 colos Super AMOLED kijelző és a 120 Hz képfrissítés mellett, a Galaxy Tab széria eddigi legkeskenyebb, 6,3 mm-es kávái is hozzájárulnak a kiemelkedő látványhoz. A készülékház az eddigi legkönnyebb, legkeskenyebb, ugyanakkor a legerősebb is a Galaxy Tab szériában.

 

Az Armor alumíniumnak köszönhetően a készülék 30 százalékkal ellenállóbb a karcolásokkal szemben és 40 százalékkal jobban tűri a hajlítást, mint a Tab S7.

 

A Galaxy Tab S8 Ultra előlapi dupla kamerájával professzionális, 4K minőségű megbeszéléssé alakulhatnak a videóhívások. A továbbfejlesztett hardverrel és -szoftverrel az Automatikus kameraigazítás képes fókuszban tartani a felhasználókat a hívás során, illetve a rendszer arra is képes, hogy automatikusan kinagyítsa az újonnan csatlakozó résztvevőket. A három mikrofonos zajcsökkentő technológiának köszönhetően az éles képek mellé tiszta hang is társul, a zavaró háttérzajok pedig szinte teljesen eltűnnek. Mind a három Galaxy Tab S8 modell négy darab Dolby Atmos hangszóróval érkezik, amelyek élethű és erőteljes hangzást biztosítanak.

 

A széria eddigi legerősebb, 4 nm-es processzora mellett a Galaxy Tab S8 és a Tab S8+ is megfelelő memóriával és tárhellyel érkezik. A még nagyobb teljesítmény érdekében a Galaxy Tab S8 Ultra 8 GB memóriával és 128 GB tárhellyel elérhető, emellett mindhárom modell tárhelye microSD kártyával, akár 1 TB-ig tovább bővíthető.  

 

A Galaxy Tab S8 széria tagjai az első Samsung táblagépek, amelyek támogatják a Wi-Fi 6E technológiát, amely a Wi-Fi 6-hoz képest akár kétszeres sávszélességet és sebességet tesz lehetővé, így a felhasználók akár egész nap könnyedén böngészhetnek. A különböző tartalmak pillanatok alatt megoszthatók a szupergyors és biztonságos Galaxy 5G segítségével, legyen szó online előadásról vagy a levelezés kezeléséről, az optimalizált hálózatkezeléssel minden gyorsabban haladhat.

 

A Galaxy Tab S8 intelligens, hosszú üzemidejű akkumulátorával a felhasználók órákon át figyelemmel követhetik a kedvenc videóikat vagy filmjeiket. A táblagép támogatja a 45 wattos szupergyors töltést, így akár 80 perc alatt teljesen feltölthető. A Galaxy Tab S8 akár hordozható töltőként is használható, ehhez elég a tölteni kívánt eszközt, például a Galaxy S22 okostelefont egy USB-C kábellel a táblagéphez csatlakoztatni.

A Tab S8 Ultra és a Tab S8+ is a megújult S Pennel érkezik, amely továbbfejlesztett előrejelző algoritmusával alacsony késleltetést biztosít, így a használata szinte teljesen megegyezik egy hagyományos tolléval. A Samsung és a Clip Studio Paint együttműködésének köszönhetően a felhasználók digitális palettává alakíthatják az okostelefonjukat, az S Pennel pedig ecsetként festhetnek a Tab S8 kijelzőjére. Az eszközök testreszabásával különleges hatások érhetők el, és akár a csatlakoztatott okostelefonon található képek színei is felhasználhatók.

 

A készülék új, 4K videófelvételi lehetőségével látványos és éles tartalmak készíthetők a hátalapi- és az ultraszéles látószögű előlapi kamerával egyaránt. A Samsung Képernyőrögzítésbe épített, személyre szabható Szeflivideó funkcióval videósok és streamerek könnyedén készíthetnek oktató- és játékmenetvideókat. A LumaFusion hamarosan érkező szerkesztőeszközével és a Galaxy Tab S8 és az S Pen segítségével a felhasználók profi kisfilmeket készíthetnek a felvételeikből.  

 

A Galaxy Tab S8 Ultra nagyméretű képernyőjét a felhasználók átméretezhető ablakokra oszthatják fel, így egyszerre több feladatot is végezhetnek anélkül, hogy váltogatniuk kellene az alkalmazások között.

 

A széria Magyarországon február 25-től lesz elérhető a samsung.com weboldalon, a szolgáltatóknál és a kiskereskedőknél. A Tab S8 Wi-Fi verziója 294.990, az 5G változat 354.990 forintos, a Tab S8+ Wi-Fi 374.990, az 5G változat 434.990 forintos, a Tab S8 Ultra Wi-Fi 454.990, az 5G változat pedig 514.990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető. A Galaxy Tab S8 Ultrát előrendelők egy Érintőpados billentyűzetes tokot, a Galaxy Tab S8+ és Tab S8 modelleket előrendelők pedig egy Vékony billentyűzetes tokot kapnak ráadásként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!