Egyre több

2022.05.01. 15:00

Fontos magyar banki applikációkkal bővült a Huawei AppGallery

Az egyesült MKB, valamint az OTP új mobilbankja is elérhető a HMS-alapú készülékekről.

A vállalat saját appboltjában már szinte az összes fontos magyar banki alkalmazás megtalálható, emellett a közelmúltban számos új hazai applikációval bővült az áruház. A több mint 170 országban, illetve régióban elérhető AppGallery aktív felhasználóinak száma 2021 végére világszerte elérte az 580 milliót, több mint 432 milliárd alkalmazás letöltéssel.

Újabb banki appok és gyorsalkalmazások

Az elmúlt hónapokban is számos új pénzügyi alkalmazással bővült az áruház, a többi között a Revolut és a teljes körű NFC-s mobilfizetési megoldást nyújtó Curve Pay is megjelent a felületen.

Áprilistól ismét új magyar banki applikációkkal bővült az áruház. Már elérhető az AppGalleryben az egyesült MKB Mobil App, amely a korábbi Budapest Bank lakossági ügyfeleit, illetve az egyesült pénzintézet új lakossági ügyfeleit szolgálja ki, valamint az OTP MobilBank, amely úgynevezett QuickApp – gyorsalkalmazás – formájában érhető el.

Utóbbi alkalmazástípusból egyre több található a Huawei saját alkalmazásáruházában. A Quick Appok lényege, hogy nem kell teljesen telepíteni az alkalmazásokat, így sokkal kevesebb tárhelyet, valamint memória-erőforrást igényelnek, ami gyorsabb betöltési időt biztosít. A gyorsalkalmazások a telefon kezdőképernyő ikonjaiként is hozzáadhatók, ami lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel azonnal elérhetők legyenek. A Quick Appok automatikusan frissülnek és az AppGallery külön menüpontjából tölthetők le. A megoldás a fejlesztők számára is gyorsabbá teszi alkalmazásaik integrálását a Huawei áruházába.

Dinamikus bővülés a többi alkalmazás-kategóriában

Az AppGallery-ben a legfontosabb magyar applikációk túlnyomó többsége, összesen több mint 240 hazai alkalmazás érhető el a HMS felhasználói számára. A fejlesztőkkel együttműködésben a Huawei azon dolgozik, hogy a kínálat még tovább növekedjen. Ennek eredményeként nemrégiben olyan új, a hétköznapi életet segítő alkalmazások váltak hozzáférhetővé, mint a MÁV, a Fuvar.hu, a MOL bubi, a Reál, a MySpar és az ecipo.hu applikációk.

Egyre népszerűbb a HMS

A Huawei mobil-ökoszisztémája, a HUAWEI Mobile Services (HMS) mára a világ harmadik legelterjedtebb rendszerévé nőtte ki magát. 2021 végére a Huawei eszközök havi aktív felhasználóinak száma világszerte meghaladta a 730 milliót. Ezzel párhuzamosan a HMS több mint 170 országban, illetve régióban elérhető alkalmazás-áruháza, az AppGallery aktív felhasználóinak száma is dinamikusan nőtt, 2021 végére világszerte elérte az 580 milliót, több mint 432 milliárd alkalmazás letöltéssel.

Ezenkívül a Huawei Account Kit és a Quick App havi aktív felhasználóinak száma meghaladta a 400 milliót, illetve a 160 milliót. Világszerte több mint 5,4 millió fejlesztő regisztrált, hogy csatlakozzon a Huawei fejlesztői szövetségéhez, és több mint 187 000 alkalmazást integráltak a HMS Core-ba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!