USBtoCloud

2022.07.08. 06:00

Itt az automatikusan mentő, titkosított USB-meghajtó

A Kingston bejelentette az IronKey Locker+ 50 (LP50) USB Flash meghajtó bevezetését.

Forrás: Shutterstock

A Kingston IronKey Locker+ 50 több (adminisztrátori és felhasználói) jelszó beállításának lehetőségét biztosítja komplex és passphrese módban. Komplex módban 6–16 karakteres – négy karaktertípusból hármat tartalmazó – jelszavak választhatók, míg a nemzetközi karaktereket is támogató, új passphrase módnál a felhasználó 10–64 karakteres numerikus PIN-t, mondatot vagy szólistát állíthat be jelszóként.

A sikertelen jelszómegadási kísérletek számának csökkentésére aktiválható a „szem” szimbólum, amely láthatóvá teszi a jelszót bevitel közben. A felhasználói jelszó elfelejtése esetén az adminisztrátori jelszó segítségével is hozzá lehet férni a meghajtó adataihoz, illetve újra be lehet állítani a felhasználói jelszót.

A kisméretű fémházba szerelt és beépített kulcskarikával is ellátott LP50 tervezésekor a Kingston a kényelmes használatot tartotta szem előtt. A meghajtó opcionális USBtoCloud funkciójával a felhasználó bárhová magával viheti és bárhol elérheti adatait.

Az LP50 nagyon egyszerűen beállítható, függetlenül attól, hogy a felhasználó a Google Drive, a OneDrive, az Amazon Cloud Drive, a Dropbox vagy a Box segítségével kezeli személyes felhőtárhelyét. Ráadásul az összes szükséges szoftver és biztonsági funkció megtalálható a meghajtón, így nem kell külön alkalmazásokat telepíteni. Az LP50 Windows és macOS környezetben is működik, azaz a felhasználó több rendszeren is dolgozhat.

A meghajtót 16 GB-128 GB kapacitású változatokban hozzák forgalomba.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!