Fagyi hack

2022.07.01. 18:00

Gusztustalan? Így kap egy kép 420 ezer lájkot

Vírusként terjedt el az interneten egy Facebook-poszt.

Forrás: Shutterstock

Fagylaltos dobozba befagyott békát posztoltak. Sokan felháborodtak, undorodtak, vitatkoztak – és megosztották.

Utólag nehéz megállapítani, ki tette közzé először a fotót: úgy tűnik, az egyik legkorábbi verzió bizonyos Tracy Wiemelt Holtman Facebook-fiókjából származik. Ebben Tracy azt állítja, hogy ő maga vásárolta a fagylaltot a helyi boltban.

A Facebook-posztról számos képernyőmentés készült, mielőtt még letörölték volna, s a Twitteren tovább osztották.

Tracy azt állította, hogy a Blue Bunny fagylalt a gyárból a békával a belsejében érkezett, le volt zárva, ő nyitotta fel. Még a törlés előtt azt írta, tervezi, hogy visszaküldi a gyártónak.

Mikor megosztotta Snopes, aki már úgy írja, nem tudja ellenőrizni, ki posztolta először a képet, valószínűleg Tracy. Sok újraposztolás közben feltűnik egy Morgan nevű felhasználó is. Mások szerint ő Tracy lánya.

Aztán törlik a posztot Tracy Facebook-oldaláról.

Megszólal a Blue Bunny anyavállalata, a Wells Enterprises. Annyit megerősítenek, hogy ugyan ők gyártják „a szóban forgó terméket”, de szerintük a béka nem kerülhetett be náluk a dobozba. Közlik, hogy a Wells Enterprises kivizsgálta az esetet, és felvette a kapcsolatot az „érintett vásárlóval”.

„A Wellsnél a termékbiztonság a legfontosabb prioritás, és létesítményeinkben és gyártási folyamatainkban következetesen a legmagasabb minőségi szabványokat tartjuk be. Szigorú minőségbiztosítási rendszerekkel rendelkezünk, és folyamatosan értékeljük szabványainkat és folyamatainkat, hogy megakadályozzuk, hogy ilyesmi megtörténhessen.” – mondták a Daily Dotnak.

Addigra már a témát jócskán felkapta a Twitter:

Mások a Twitteren azt állítják, hogy ha a béka tényleg bele ugrott volna a dobozba gyártási folyamat idején, akkor a látszódnának a szerencsétlen állat vergődésének a nyomai a fagylaltban.

„Ennyi internet elég is volt mára” – írja egy posztoló. Így lett a semmiből valami, és így jutott el 420 ezer lájkig.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!