Óvatosan gratulálni!

2022.09.07. 11:53

Twitterezők benézték az új angol miniszterelnök nevét

Többen Liz Truss helyett egy Liz Trussel nevű brit nőnek gratuláltak.

Forrás: Twitter

Némi zavarodottságot keltett a Twitteren egy Liz Trussel nevű felhasználó, akinek többen tévesen gratuláltak a brit kormányfői kinevezéshez, mert ő a @Liztruss fiók tulajdonosa, míg az igazi brit miniszterelnök a @trussliz címen érhető el.

Liz Truss volt brit külügyminiszter lett kedden az Egyesült Királyság új miniszterelnöke, miután II. Erzsébet királynő Boris Johnson eddigi miniszterelnök távozása után hivatalosan megbízta őt a kormányalakítással.

Vezető politikusok sorra gratuláltak Trussnak a Twitteren is, de néhány esetben „eltévesztették a házszámot”.

Liz Trussel így kapott tévesen meghívást hivatalos látogatásra a svéd kormányfőtől, akinek a brit nő örömmel válaszolta, hogy ő is várja a látogatást.

„Készítsék a húsgolyókat!” – írta Trussel a svéd kormányfői hivatal célt tévesztett gratulációjára, amelyet később töröltek – az internet viszont megőrzött.

 

Szerdára az üzenetküldő oldalon már tömegesen osztották meg, hogy a brit nő milyen válaszokat adott a gratulációkra. Trussel láthatóan tréfára vette a dolgot, és maga is jól mulatott az eseten.

Az őt köszöntő üzenetekre reagálva azt írta, hogy nagyon elfoglalt lesz mostanában, a brit királyi családnak címezve viszont jelezte, hogy „másnap ráér”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!