Digitália

2022.10.02. 06:00

Már az EKG-t is figyeli a Huawei Watch GT 3 Pro okosóra

A Huawei megszerezte az Európai Unió CE tanúsítványát a WATCH GT 3 Pro-val történő EKG-figyeléséhez.

Forrás: Huawei

A tanúsítvány jelzi, hogy az applikáció megfelel a vonatkozó uniós szintű biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak. Ez azt jelenti, hogy a Huawei Watch GT 3 Pro-t használó fogyasztók mostantól elektrokardiogramot (EKG) is végezhetnek az okosóra segítségével, így egyszerűen nyomon követhetik szívritmusukat, ami segíthet és a szívük egészségét érintő esetleges kockázatok proaktív kezelésében.

A CE tanúsítvány segítségével a Huawei EKG Appja 33 európai országban, köztük Magyarországon is elérhetővé vált.

Mindazoknak, akik már itthon vásároltak ilyen okosórát, a gyártó kéri, frissítsék az eszköz szoftverét a Huawei Egészség applikációban: mindazonáltal felhívják a figyelmet, hogy a termék nem minősül orvosi, illetve orvostechnikai eszköznek.

Az EKG alkalmazás nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy kezelést, és a használata során szerzett adatok csak tájékoztatásként szolgálnak, és nem minősülnek orvostechnikai eszköz által hitelesített adatoknak. Bármilyen tünetet észlelésekor, vagy rosszullét esetén érdemes azonnal orvoshoz fordulni.

Az óra EKG-érzékelő modulja – amelyet arra fejlesztettek ki, hogy segítse a felhasználókat egészségi állapotuk nyomon követésében –, valós idejű elemzést készít a felhasználók szinuszritmusáról és pitvarfibrillációjáról. Sok más potenciális egészségügyi probléma mellett az elektrokardiogram-monitorozás segíthet a felhasználóknak azonosítani az esetleges szabálytalan szívritmusukat, amelyek kezeletlenül hagyva később komoly egészségügyi kockázatokhoz vezethetnek. A mérési folyamat egyszerű és kényelmes, mindössze 30 másodpercig kell megérinteni a készülék oldalán lévő elektródát, hogy a mérés után a valós idejű eredmények megjelenjenek az óra kijelzőjén.

Ezenfelül az okosóra csúcstechnológiás fotopletizmográfiai (PPG) szenzorai lehetővé teszik az érelmeszesedés szűrését is. Ez az optikai pulzusmérő technológia a fénnyel megvilágított bőr alatti erekben áramló vér sebességéből kalkulálja a pulzust.

Az új, továbbfejlesztett elektródatechnológia pontosabbá és érzékenyebbé teszi az elektrokardiogram jelgyűjtését. A Huawei TruSeen 5.0+ pulzusmérőből és az ívelt, átlátszó neokristályos hátlapon található PVD-bevonatú elektródákból álló EKG-funkció nyolc fotoelektromos érzékelőt képes gyűrű alakzatba helyezni, rögzítve a feljavított jeleket és kiszűrve az interferenciát. Ennek a fejlett állapotkövető technológiának köszönhetően a készülék felhasználói 24 órán keresztül figyelhetik pulzusukat, és azonnali, valós idejű riasztást kaphatnak, ha szívük eltér a normál ritmusától.

Széles körű egészségmonitorozás

A nemrégiben tanúsított EKG-monitorozás nem az egyetlen állapotkövető funkció, amellyel az óra büszkélkedhet. Képes a felhasználók véroxigén-szintjének figyelésére, valamint Huawei TruSeen 5.0+ pulzusmérővel, HUAWEI TruSleep 2.0 alvásfigyelő technológiával és stressz- és egészséges életmód-figyelő funkcióval is felszerelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!