Digitália

2023.02.26. 06:00

Próbálja ki! Bármelyik dalt azonosíthatjuk a mobilunkkal

Nem mindenki tudja, hogy használható a Google olyan dalok, zenék azonosítására, amelyeknek nem eszünkbe a címe, előadója.

Forrás: Shutterstock

Tényleg nem kell hozzá semmi más, csak a gyakorlatilag minden telefonon meglévő Google kereső és megtalálhatjuk, sőt, meghallgathatjuk az eredeti előadókat és információkat kapunk a zenéről:

akár szöveg nélkül csak dúdoljuk, zümmögjük el a keresett zeneszám dallamát.

Így találhatjuk meg a dalokat

Az iOS-tulajdonosok a Google-lal bármilyen angol nyelvű dalt megtalálhatnak, az Android felhasználók viszont több mint 20 nyelven kereshetnek. Nem számít, hol hallottuk, körülbelül öt másodperc alatt megtudhatunk mindent a dallal kapcsolatban.

Nyissuk meg a Google alkalmazást.

A keresősávban koppintsunk a mikrofon ikonra.

 

Erre megjelenik a „Figyelek” felirat az ismert ábrával. Vegyük észre, hogy alatta, a képernyő alján ott a Zene keresése felirat. Ezt megérintve a Google analizálja a hangunkat. Ha nem akarunk zümmögni, elég lesz fütyülni is.

 

A Google azonosítja a dallamot, vagy felajánlja a lehetséges egyezéseket.

 

Válasszuk ki az egyik lehetséges egyezést a keresési eredmények megtekintéséhez és a dal meghallgatásához, a dalszöveg elolvasásához vagy a zenei videó megtekintéséhez.

Természetesen ugyanilyen jól működik, ha nyilvános helyen tartózkodunk, és egyszerűen csak azonosítani szeretnénk egy hangszórón, vagy a rádióban lejátszott dalt. Kihagyhatjuk a Google alkalmazást, és megkérdezhetjük a Google Asszisztenst is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!