Digitália

2023.05.28. 06:00

Indul Magyarország első kriptoáruháza

Nagykereskedelmi áron, hatalmas kedvezménnyel vásárolhatunk elektronikai cikkeket.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Chinnapong

Júniusban elindul az első kriptoáruház Magyarországon, ahol az összes Európában népszerű elektrotechnikai termék elérhető lesz.

A kezdeményezés azért is úttörő, mert úgy juthatunk a készülékekhez, hogy csak egy töredékét fizetjük be, a többit pedig jutalomként, több mint száz százalékos kamatra kapjuk.

Az új kriptoáruház lényegében online elektronikai webáruház, amelyben csak kriptovalutáért lehet majd vásárolni. Ez a kezdeményezés nem csak azoknak jelenthet megoldást, akik befektetnének, hogy aztán egyedülálló, akár évi száz százalékos hozammal vásárolhassák meg a legújabb telefont vagy egyéb elektrotechnikai cikkeket, hanem azoknak is, akik mondjuk szeretnek előre gondolkodni.

„A kriptoáruházzal szeretnénk az eladósodottság növelése helyett – vagyis a vedd meg hitelre elvvel szemben – a megtakarítási hajlandóságot növelni. A webáruházban tokeneket lehet vásárolni, azaz gyűjteni, amivel számtalan jutalomban részesülhetünk az úgynevezett stakelés, vagyis zárolás által, ami lényegében olyan, mint egy kriptobetét. Itt azonban egyedülálló kamattal is számolhatunk, ami évi száz százalék is lehet” – magyarázta a kriptoáruház működési alapelveit Kun Róbert, a hamarosan induló CoinPhone.eu tulajdonosa és ügyvezetője.

Így vásárolhatunk a legkedvezőbben

A kriptoáruházat a Happy-Panda Handels Gmbh osztrák cég hozza létre, így biztosítva a legjobb nagykereskedéses árakat. A kripto-webshopban többféle kriptovalutával – többek között BTC, ETH - is fizethetünk, ám a platform saját tokenje, a LiveGreen Coin (LGC) nyújtja a legtöbb kedvezményt. És hogy mit jelent ez a gyakorlatban?

„Ha LGC Tokent vásárolunk, azaz elkezdünk gyűjteni, úgy számtalan jutalomban részesülhetünk a stakelés által. Néhány példát említve, az ApeSwap.finance-en LGC likviditásért cserébe 110 százalékos éves jutalmat kapunk, méghozzá dollárban (USDT). Csak simán token stakelésért a VizslaSwap.com-on több mint 75 százalékot kaphatunk USDT-ben, de akár 78 százalékot bitcoinban is. A BabyDogeSwap-on is 60 százalék körüli a jutalom dollárban. Ez azért igen csábító, hiszen USDT jutalmak a piacon átlagban mindössze a körülbelül 10 százalékot érik el, ami egy befektetés esetében hatalmas különbséget jelent” – tette hozzá Kun Róbert.

Az ügyvezető egy konkrét példán keresztül is bemutatta, miért nyerhetünk azon, ha a kriptoáruházban vásárolunk és nem egy üzletben vagy egy szolgáltatónál veszünk mondjuk részletre telefont többéves hűségidővel.

„Ha valakinek most rendelkezésre áll a telefon árának a fele, mondjuk 200.000 forint, és ezt leköti két évre – ennyi szokott a telefon törlesztője lenni –, két év múlva ugyanúgy megvan a 200.000 forint értékű LGC Tokene, de kapott több mint 440.000 forintnyi dollárt, amiből fedezheti a következő telefonját” – magyarázta az ügyvezető.

A coinphone.eu mintegy 3 hét múlva elstartol és a cég reményei szerint hamar elérhetik egy nagyobb volumenű telekommunikációs áruház forgalmát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!