Best buy prémium kivitelben

2019.03.25. 08:30

A kínaiak még mindig tudnak őrült olcsó telefont gyártani

Az Umidigi S3 Pro-t nem pusztán potom áron adják: a mobil egy sor tulajdonságával a prémium kategória bajnokaival kezd ki.

Fotó: Shutterstock

Pillanatnyilag sehogy nem jut eszünkbe olyan okostelefon, amelyiket 80 ezer forint alatti áron (nem mindegy, hol vesszük) ilyen felszereléssel adnának.

Mit tolnak bele ennyiért?

Az Umidigi nagyjából azokkal az eszközökkel küzdi fel magát a piacon, mint anno a OnePlus: olyan hardvert pakolnak bele, ami rendesen inkább egy-két kategóriával feljebb várható el.

Az S3 Pro az igényes külsőjén kívül leginkább a kamerájára és az akkumulátorára lehet büszke.

Sony kamera, megapixelhalom elől-hátul

A hátlapra egy 48 (!) megapixeles Sony-t és plusz egy 12 megapixeles telekamerát, előlapra pedig 20 MP szelfilencsét kapott.

Nem csak számháborúról van szó: az IMX586 érzékelővel szerelt, 48 MP-s hátlapi kamera f/1.7-es, ami még kedvezőtlen fényviszonyok közepette is elég fényt biztosít.

Gyorstöltős akkumulátora daliás üzemidőt ígér, mert 5150 mAh kapacitásával a legdrágább mobilokat lenyomja.

Árkategória fölötti csomagolás

Ami az anyaghasználatot illeti, fekete (csak ebben a színben gyártják) fém és kerámia készülékházat kapott.

Méretes, 6,3 hüvelykes a kijelző, ahogy kell – igaz, ezúttal meg kell békélni a kevésbé divatos IPS képernyővel. Ami különben menő 19,5:9 képaránnyal, s kiemelkedő élességet ígérő 2340×1080 pixeles felbontással jön. A belógó szenzorsziget cseppformájú.

Ami a motorháztető alatt van,

azzal sem takarékoskodtak: az árkategóriában kiemelkedő nyolcmagos Mediatek Helio P70-es, mesterséges intelligenciával támogatott chipset mellett 6 GB RAM és bővíthető 128 GB-os belső tárhely található. Természetesen hátlapi az ujjlenyomat-olvasó, és arcfelismerővel szerelték fel.

A vegytiszta Android 9.0 – azaz gyári csicsamentes – operációs rendszer nem lehet az Umidigi S3 Pro felhasználóinak ellenére.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!