talányos kérdés

2019.04.12. 22:30

A Play Áruházon át is frissülhet majd az Android?

Régóta várt fordulatot jelentene, ha a Google úgy döntene, hogy mostantól saját maga fogja kiadni a biztonsági javításokat a készülékekre.

Forrás: Shutterstock

Az androidos készülékek szoftverfrissítései jelenleg a gyártóik szervereiről érkeznek, és a Beállítások alkalmazáson keresztül ellenőriztethető az elérhetőségük – írja az Origo.

A 9to5Google munkatársai a napokban érdekes felfedezést tettek a Play Áruház kódjában kutatva: nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben ezen keresztül (is) érkezhetnek majd Android-frissítések az eszközökre.

Egyelőre nem világos, hogy mindezzel mi a Google célja, talán a saját márkás és az Android One programban lévő készülékek frissítését kívánja csak egyszerűsíteni a vállalat.

Viszont a Google már két éve próbálja rávenni a szép szóval és szerződésekkel a gyártókat arra, hogy használják a készülékek egyszerűbb és gyorsabb frissítésére kitalált Project Treble mechanizmusát, hogy legalább a havi Android-frissítéseket tempósan ki tudják küldeni a termékeikre. Ezek a patchek nem interferálnak az operációs rendszer és a gyártói appok működésével.

Régóta várt fordulatot jelentene, ha a Google úgy döntene, hogy mostantól saját maga fogja kiadni a biztonsági javításokat a készülékekre, de a valóság talaján maradva sajnos nem számítunk ekkora csodára.

Ettől függetlenül nem volna precedens nélküli a lépés, a Google már az Android 5.0 óta a Play Áruházon keresztül frissíti az Android beépített böngészőmotorját, az Android System WebView-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!