Online eladás

2021.03.05. 15:11

A Volvo közölte: 2030-ra kizárólag elektromos autókat gyárt

Ezen kívül a cég tisztázta azt is, hogy csak és kizárólag online fog a jövőben értékesíteni.

Forrás: Volvo

A Volvo autógyártó

kilenc éven belül fokozatosan megszünteti az összes dízel-, benzin- és hibrid kocsijának gyártását

a globális szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében.

A vállalat korábban arra törekedett, hogy autóértékesítésének fele 2025-re elektromos legyen, de szerinte az új stratégia ennek a célnak a „felgyorsítása”, amelyet az elektromos opciók iránti „erős kereslet” vezérel. A vállalat azt is elmondta, hogy elektromos autóit a jövőben csakis online értékesíti.

A svéd autógyártó – valójában kínai tulajdonú – a Geely konglomerátum tulajdonában áll:

tavaly dobta piacra első teljesen elektromos autóját, az XC40 Recharge-t.

A SUV nagyjából 200 mérföldes hatótávolsággal rendelkezik, és 40 perc alatt 80 százalékos kapacitással töltheti akkumulátorait.

Fotó: Volvo

Azzal, hogy jövőbeli elektromos autócsaládját csak online elérhetővé teszi, a Volvo a Teslához hasonlóan gondolkozik: utóbbi 2019-ben bezárta fizikai üzleteinek nagy részét. A Tesla áttérése az e-kereskedelemre segítette a társaságot a működési költségek csökkentésében, és feltehetően a Volvo is hasonló előnyöket remél.

„A siker megőrzéséhez nyereséges növekedésre van szükségünk. Ezért a jövő – az elektromosság és az online – mellett döntöttünk.” – nyilatkozta Håkan Samuelsson vezérigazgató. – „Azon vagyunk, hogy vezetővé váljunk a gyorsan bővülő prémium elektromos szegmensben.”

A Volvo szerint egyszerűen „nincs hosszú távú jövője” a belső égésű motorral rendelkező autóknak, és nem ez az egyetlen autógyártó, amelyik erre a következtetésre jutott. Az Egyesült Királyságban gyártott Jaguar azt állítja, hogy 2025-re teljesen elektromos márkává kíván válni. Így döntött az évszázados múlttal rendelkező Bentley luxusautó-gyártója is: 2030-ra ugyanezt a célt kívánja elérni.

Amint a márkanevek is sugallják, a felsőkategória már elhatározta magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!