Adatforgalom

2019.09.13. 18:22

A wifi 6-os négyszer gyorsabb lesz

Az új kommunikáció nagyobb teljesítményre képes elődeinél, kevésbé meríti le a vezeték nélkül csatlakoztatott eszközök akkumulátorait.

Mivel a hálózaton a késleltetés is jelentősen csökken alkalmazásával, lehetővé teszi a szinte valós idejű használatot. Az új szabvány a Cisco szerint a vállalatoknak fontos, és főként az automatizált üzemcsarnokokban, a logisztikai iparágban, illetve az önvezető járműveknél alkalmazzák majd a wifi 6-ot.

Mivel a technológia egyszerre nagyon sok felhasználót képes elérni,

ideális a nagy befogadóképességű sport- és kulturális létesítmények eseményeinek kiszolgálásnál

is. A rendkívül alacsony késleltetés miatt pedig az egészségügyben szintén új lehetőségeket nyit.

A Cisco előrejelzése szerint 2022-ben az adatforgalom nagyobb lesz, mint az internet elindítása óta eltelt 32 év alatt összesen, három év múlva pedig már 28 milliárd eszköz csatlakozik az internetre, amelyek közül számos berendezés – robotok, gyártósorok, orvosi és oktatási eszközök – vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikál majd.

A piacelemzéssel is foglalkozó Gartner jelentése azt vetíti előre, hogy 2020-ra az új IoT-projektek (Internet of Things – a dolgok internete: a világhálóra csatlakozó intelligens használati eszközök kapcsolódása) 80 százaléka mobilnetre vagy vezeték nélküli hálózatokra épül majd.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!