QR-kódos fizetés

2021.04.19. 06:00

Akár szelfivel is lehet nyitni új számlát egy alkalmazással

Már ott a Gránit eBank alkalmazása a Huawei AppGallery-ben.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Újabb pénzintézet alkalmazásával bővült a Huawei saját alkalmazásáruháza, az AppGallery. A Gránit Bank eBank appjával az ügyfelek akár egy szelfivel új számlát nyithatnak, használhatják a QR-kódos fizetést és a beépített pénzügyi asszisztens segítségével a kiadásaikat és bevételeiket is nyomon követhetik, illetve elemezhetik.

A Huawei AppGallery-ből letölthető pénzügyi mobilalkalmazáson keresztül lehetőség van teljesen elektronikusan számlát nyitni, ehhez egy

új típusú elektronikus személyazonosító igazolványra, lakcímkártyára és egy okostelefonnal készített szelfi beküldésére van szükség.

Egyszerűsített banki műveletek

A Gránit Bank ügyfelei azonnal használhatják a Magyar Nemzeti Bank követelményeinek megfelelő QR-kódos fizetést, illetve fizetési kérelmet küldhetnek bankon belüli és kívüli partnereiknek egyaránt. A fizetési kérelem elfogadásának feltétele, hogy a címzett bankjánál elérhető legyen ez a szolgáltatás, és a fizető fél aktiválja is azt, azaz szerződjön erre a bankjával.

Az alkalmazásban lehetőség van másodlagos azonosító, azaz e-mail cím, mobilszám vagy adóazonosító/adószám rögzítésére pénz fogadásához, így

a pénzt küldő a felhasználó bankszámlaszáma helyett a könnyen megjegyezhető e-mail címére vagy a mobilszámára is utalhat,

az utalt összeg pedig megjelenik a fogadó bankszámláján. Emellett a bankszámla-forgalom alapján személyes pénzügyi menedzser segíti a felhasználót a kiadásai és bevételei elemzésében.

Az alkalmazásba ujjlenyomattal vagy Face ID-val is be lehet lépni, egy pillanat alatt módosíthatók a bankkártyalimitek és egy kattintással zárolható, vagy feloldható a kártya. A felhasználó a saját biztonsága érdekében a képernyőn látható számlaegyenleget egy érintéssel elrejtheti.

Több mint 260 magyar app

A Gránit eBank appal egyre több hazai pénzintézet alkalmazása érhető el az AppGallery-ben, amivel sok százezer ügyfél tudja kényelmesen, biztonságosan intézni a pénzügyeit. A bank díjnyertes mobilappja több modellen, többek között

a Huawei P40, a P40 Pro, a Mate30 Pro, a Mate40 Pro, a Mate Xs, a P smart 2021, az Y6p, valamint az Y5p okostelefonokon érhető el.

A Huawei saját alkalmazásboltja nemcsak a pénzügyi appok terén fejlődik dinamikusan, folyamatosan jelennek meg rajta a népszerű hazai és nemzetközi applikációk. Jelenleg 260 magyar fejlesztésű app érhető el az áruházban. A hazai AppGallery-felhasználók aktivitása kiemelkedő, a felhasználók számát tekintve Európa Top 10 országa között volt Magyarország tavaly. Az AppGallery továbbra is a világ három legnépszerűbb alkalmazásáruházainak egyike, világszerte 530 millió havi aktív felhasználóval.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!