új fejlesztés

2021.03.15. 12:27

Hamarosan berajzolhatóak lesznek a hiányzó utak a Google Térképbe

Frissíti a térképszerkesztési lehetőségeket a Google, a hiányzó utakat úgy lehet majd berajzolni, mint például a Paintben.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Bárkivel előfordulhat, hogy talál egy utat, ami nincs rajta még a Google Térképen sem. A Google változtatásainak hála az ilyen utakat minden eddiginél könnyebb lesz majd felvenni a szolgáltatásba – írja az Origo.

Az új szerkesztési funkciók révén a hiányzó utak hozzáadása, szerkesztése, átnevezése, törlése is változik, könnyebb lesz. Alapvetően úgy lehet majd rajzolni az utakat, mint a Paintben a vonalakat húzó eszközzel. Az új funkciók a következő hónapokban válnak elérhetővé, elsőként több mint 80 országban.

Eddig aki hiányzó utat talált, az csak egy gombostűt rakhatott le az adott helyre, valamint az út nevét adhatta meg.

Az új eszköz a könnyebb használat mellett változtatásokat is lehetővé teszi például névvel vagy útiránnyal kapcsolatban is.

Természetesen a változtatásokat a Google minden esetben ellenőrzi, csak azt hagyja jóvá, amit pontosnak és hitelesnek talált. A Google a felhasználókat figyelmezteti is egyes fontos dolgokra, tilos például bicikliutat útként megjelölni vagy nem létező utakat bejelölni. Az egyes helyeket viszont már értékelés nélkül is el lehet majd látni információkkal, fotókkal.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!