A gyártó javítást ígér

2019.04.18. 06:50

Használ AdBlock Plust? Rés van a pajzson

A böngészőkiegészítőkön át támadnak a kellemetlenkedő hackerek.

Forrás: Shutterstock

Az elmúlt években szerencsére kifejezetten nehézzé vált a böngészőik hibáin keresztül támadni a netezőket, hiszen hiába léteznek bennük különféle sebezhetőségek, a megtalálásuk rendkívüli szakértelmet igénylő feladattá vált, ráadásul az operációs rendszerek biztonsági funkciói is sok esetben képesek elejét venni a rosszindulatú kihasználásuknak.

Részben emiatt egyre inkább a böngészőkhöz telepíthető kiegészítőkkel szemeznek a hackerek és az ügyeskedők, bár általában csak azt szokták tenni, hogy megvásárolnak egy-egy népszerűbbet a készítőiktől, és csendben kártékony kódokat tesznek beléjük, írja az Origo.

Eltávolítják a reklámblokkoló problémás funkcióját

Armin Sebastian biztonsági kutató a héten különleges helyzetre hívta fel a figyelmet: az AdBlock Plus kiegészítőben található

olyan funkció, amelynek kikerülhetők a védelmi vonalai,

így a hirdetésblokkolási tiltólistákat frissítő önkéntesek képesek lehetnek támadó kódokat betölteni a böngészőkben.

Az AdBlock Plus fejlesztője nem tartja túlságosan fenyegetőnek a helyzetet, azonban bejelentette, hogy a támadáshoz kihasznált funkciót a lehető leggyorsabban el fogja távolítani a bővítményből.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!