Nem, nem őrültség

2019.01.28. 07:40

Ilyen látványos mobilt, mint a Meizu Zero, még nem csinált senki

Még egy bekapcsológomb sincs rajta, a telefon egész előlapja, oldala egyetlen, osztatlan kijelző lett.

Tavaly érzékelhetően visszaesett az okostelefonos piac, egyébként hazánkban is hosszú évek óta először fordult elő, hogy nem nőtt az okostelefont használók száma.

Így aztán a gyártóknak kapkodva kell előállni ötletekkel, hogy mutatós újdonságokkal enyhítsék a vásárlási kedv lanyhulását.

Vélhetően ezért (is) lesz egyre több kamera az okostelefonok hátlapján, emiatt nő a hasznos kijelző-készüléktest arány annyira, hogy már szinte semmi nincs az előlapon, csak képernyő.

Ez utóbbit viszi tökélyre a Meizu most bemutatott készüléke.

Ugyanis ezen a telefonon nincs egyetlen árva gomb, még csatlakozóaljzat sem.

Miként a hivatalos traileren látható:

Néhányan őrültségnek, mások szédítő innovációnak minősítik a (természetesen) kínai Meizu alkotását.

A Meizu maga viszont „Zero”-nak nevezi a készüléket.

Teljes joggal, mert az egész előlapot beborítja a kijelző, s az oldalán sincs még egy SIM-kártya nyílás sem, sőt, töltőaljzatra sem lehet lelni.

Mert a kártya eSIM, a töltés pedig kizárólag vezeték nélküli.

Az előlapi kijelző alá rejtették az ujjlenyomat-olvasót, a fizikai hangerőszabályozást virtuális gombok helyettesítik. Nyílások nélkül persze könnyebb vízálló telefont csinálni.

Ami a hangszórót illeti, a Meizu szintén a kijelzőt használja hangerősítőnek. Az egyelőre ismeretlen technikai megoldást ők mSound 2.0-nak hívják.

A felsorolt lenyűgöző technikákhoz képest igazán mellékes, hogy nemcsak mutatós a készülék, hanem a hardvere is jót ígér: az 5,99 hüvelykes AMOLED kijelző alatt Snapdragon 845 processzor pörög.

Jelenleg ennyit lehet tudni, az árról nem szól a fáma. A készüléket várhatóan a jövő hónapban, a Mobile World Congress (Mobil Világkongresszus) idején mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!