Digitális ugródeszka

2021.12.01. 09:51

Itt is pályázhatnak a hátrányos helyzetű települések iskolái

Digitális oktatási eszközökre 10 millió forint keretösszegben és díjmentes képzésre pályázhatnak az intézmények.

Ismét meghirdeti Digitális ugródeszka pályázatát hátrányos helyzetű térségekben működő oktatási intézmények számára a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Telenor. Az idén már második alkalommal kiírt tender keretében a jelentkező iskolák egyenként maximum összesen 2 millió forint értékű oktatást támogató digitális eszközre nyújthatnak be igényt. Az összesen 10 millió forint keretösszeg mellett

a tanintézmények pedagógusai ingyenes, akár online elvégezhető, 30 órás akkreditált HiperSuli Digitális Módszertani Képzésben is részesülnek.

Pályázni a HiperSuli és a jobbadni.hu weboldalán január 10-én 14 óráig lehet.

A járványhelyzet továbbra is bizonytalanságban tartja az oktatás résztvevőit, és országszerte találhatók még olyan települések, ahol nagy segítséget jelenthet az iskoláknak a távoktatáshoz szükséges eszközpark kibővítése.

A pályázat szervezői olyan társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból kedvezményezett vagy jelentős munkanélküliséggel sújtott településeken működő, felső tagozattal rendelkező általános iskolák jelentkezését várják, ahol a digitális oktatás feltételei biztosíthatóak, valamint az intézmények képesek bevezetni a tudásátadás és az információmegosztás új módjait pedagógiai programjukba.

Minden jelentkező iskola összesen 2 millió forint értékű digitális eszközre – tabletre és laptopra – adhat be igényt.

A kiválasztott minimum három, maximum öt nyertes intézmény tanárai az eszközök mellett a Telenor digitális oktatási programja, a HiperSuli által biztosított Digitális Módszertani Képzésben is részesülnek, ahol elsajátíthatják az eszközök használatához, illetve az azokon oktatási célokat szolgáló programok használatához szükséges ismereteket.

A Magyar Református Szeretetszolgálat céljai közt stratégiai fontosságú a fejlett technológiai megoldások becsatornázása, valamint a digitális oktatás elterjedésében való aktív közreműködés a hátrányos helyzetű térségekben, mivel így biztosítható leghatékonyabban az ott élő társadalmi csoportok fejlődése, közösségi integrációja.

A HiperSuli program eddigi tapasztalatai alapján, ha már három főre jut egy tablet vagy laptop, akkor csoportmunka és egyéb kooperatív megoldások segítségével a diákok már digitális, 21. századi módon tudnak tanulni.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!