Itt a 8K

2019.01.12. 12:30

Kicsit várni kell, míg a realitásból valóság lesz

Tegnap zárt a világ egyik legnagyobb szórakoztató elektronikai vására, a CES. A kiállítás lenyűgöző volt, de a jövő még odébb van.

Kép: Shutterstock

Számos cikkben számoltunk be a Las Vegas-i kiállításon bemutatott, izgalmas fejlesztésekről. A CES-en a technológiai iparág 4500 kiállítója az év fogyasztói elektronikai újdonságainak jelentős részét mutatta be.

Mint a Statista ábrázolja, az évente a Las Vegas-i Világkereskedelmi Központban megrendezésre kerülő CES tavaly több mint 180 ezer látogatót vonzott 150 országból, ezt a látogatószámot csak a berlini IFA-é haladta meg.

Infographic: Where the Tech World Meets | Statista

A hírek leginkább az egyre tökéletesebb élményt nyújtó játékokról, a falméretű, vagy éppen felgöngyölhető tévékről, mesterséges intelligenciáról és önvezető elektromos autókról szóltak.

Nyilván a leglátványosabbak az óriási, fényes képernyők voltak.

Idén a legnagyobb, legvékonyabb és legerősebb televíziókészülékek harcában a Samsung és a Sony már 98 hüvelykes, 8K-s tévékkel, az LG pedig a dobozából feltekeredő képernyővel ámíthatott.

Ezek a tévék lenyűgözők, de még a 4K is döcögve jár, alig érhető el.

A Strategy Analytics decemberi előrejelzése szerint világszerte a 8K-s tévék 2023-ban a készülékek mindössze 3% -át teszik majd ki. 2019-ben összesen 400 ezret terveznek eladni belőlük.

Infographic: 8K TV – Not Coming to a Home Near You Anytime Soon | Statista

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!