Igencsak egyéni

2019.03.01. 15:59

Levegőt pofozva kezelhető az LG új csúcsmobilja

Annyi biztos, hogy ha az volt a cél, hogy eredetit mutasson (már megint) a koreai óriás, akkor sikerült. Lesznek, akik szeretni fogják.

Forrás: Shutterstock

Az MWC-n bemutatott, új LG okostelefonok kitűnő hardvert kaptak, kipróbálás után is bizonyosan remeknek teljesítményt mutatnak majd. Az LG G8 ThinQ fejlett biometrikus azonosítást, az LG V50 ThinQ 5G pedig gyors 5G élményt kínál.

Mégis fura, hogy pár nappal azután, hogy az LG mobil és televíziós főnöke, Brian Kwon a The Korea Times tudósítása szerint egy szöuli sajtótájékoztatón közölte, hogy csakis az 5G-re koncentrálnak, s korainak tartják a hajtogatható telefont, most mégis valami ahhoz hasonló, mondhatni képernyőnagyobbító megoldással rukkoltak elő.

Mintha mégis valami egyénivel akartak volna előállni.

Egyrészt tehát mégis lett egyfajta kijelzőnagy(obb)ítás

A V50 ThinQ-ra az LG kifejlesztett egy második képernyőt is, melyet választható kiegészítőjeként mutattak be. Telefontokhoz hasonló dizájnjával az így létrejövő kettős kijelző egy második, 6,2 hüvelykes képernyőt kínál, ezzel megkétszerezve a méretet videonézés, játék és multitasking közben. A kettős kijelző és maga a készülék egymástól függetlenül is használható, így sok érdekes felhasználói lehetőséget kínál: miközben például az egyik képernyőn filmet nézünk, a másikon — ezzel egyidejűleg — az IMDB-n böngészhetünk.

LG V50 ThinQ

A második kijelző csatlakoztatásakor az okostelefon képernyőjén megjelenő ikont megérintve bekapcsolhatjuk a külső képernyőt, majd könnyen válthatunk is a két kijelző között. A többablakos megoldással mindkét képernyőt két-két részre oszthatjuk, így akár négy alkalmazás is egyszerre használható az LG V50ThinQ 5G-n. A mobilos játékok esetén a második kijelző kontrollerként is használható, így játék közben az ujjaink nem takarják el a fő képernyőn zajló eseményeket. A második kijelzőt két kényelmes szögben — 104 és 180 fokban — csatlakoztathatjuk az okostelefonhoz, és mivel ez a képernyő is a mobil akkumulátorát használja, nincs szükség külön töltésre.

Másrészt jedi lovagként új módszerrel lehet a mobilt kezelni

Elsőre bizonyára kissé szokatlan lesz, de minden bizonnyal látványos: az LG G8 ThinQ a világ első okostelefonja, amely a tenyér érhálózatának beolvasásával azonosítja tulajdonosát.

Mindez a ToF kameratechnológia és az infravörös szenzorok egyidejű használatával lehetséges. Az LG ujjlenyomat-leolvasásnál is biztonságosabb tenyérazonosítás-megoldása a tenyérben futó erek alakját, vastagságát és egyéb egyedi karaktereit ismeri fel. A korábban már beolvasott tenyeret egyszerűen az előlapi kamera elé helyezve a készülék tulajdonosai egy másodperc alatt feloldhatják az LG G8ThinQ telefont és annak minden tartalmát.

Magyarul: nem kell a feloldáshoz megérinteni a mobilt.

Hardveresen mindent belepakoltak, ami ma lehet

A V50 ThinQ 5G okostelefonnal a felhasználók az 5G minden előnyét élvezhetik majd, már a szolgáltatás megjelenésekor:

a felhasználók a 4G-nél várhatóan tízszer gyorsabb 5G hálózaton nézhetik a tartalmakat.

A készülék erőteljes sztereóhangzást kínál, amely fejhallgató használatával és anélkül is érvényesül. A beépített DTS:X technológia révén az LG V50 ThinQ 5G képes a különféle hangfájlok minőségének feljavítására.

Az LG 5G-képes okostelefonjába olyan optikai innovációkat építettek, melyekkel a felhasználók kivételes képeket és videókat készíthetnek a lehető legjobb minőségben. Az LG mindkét kamerába beépített video-képmélység szabályozójával (Video Depth Control) a mozgásban lévő tárgyak mindig tiszták maradnak a felvételeken.

A távolság és képmélység elemzését végző kettős látótér (Dual Field Of View) technológia révén a felhasználók tökéletes fényeléssel, pontosan örökíthetik meg a látottakat.

Az LG első 5G készülékébe a legújabb Qualcomm Snapdragon 855 mobilplatformot a Snapdragon X50 5G modemmel együtt építették be, melyek az 5G-hez szükséges feldolgozási teljesítményt az LG optimalizált szoftverével képesek létrehozni. A készülék a V40 ThinQ-nál 20 százalékkal nagyobb, 4000 mAh-s akkumulátort, valamint új hőkamrás hűtőrendszert kapott.

A V-széria vékony, stílusos formatervezését követve az LG V50 ThinQ csupán 8,3 milliméter vastag és alig 183 grammot nyom, hátlapi kamerája a készülékházba simul. Mindezt az ellenállóságának kockáztatása nélkül érték el: az elődmodellhez hasonlóan ez a telefon is megfelel az Egyesült Államok katonai szabványa, a MIL-STD 810G követelményeinek.

LG G8 ThinQ, a minimalista

A készülék kifinomult dizájnja minden szükségtelen elemet elhagy, s jellegzetes megjelenést kölcsönöz a készüléknek. A beépített új audiotechnikai fejlesztés, a Crystal Sound OLED (CSO) az okostelefon kijelzőjének rezgetésével erősíti fel a hangot: mivel nincs szükség külső hangszóró használatára, a készülék megtartja minimalista esztétikáját.

LG G8 ThinQ

A fejlett, előlapi Z kamerával a felhasználók már a szelfikészítéskor is portrémódban fotózhatnak: a kamera képes a tárgyakról visszaverődő infravörös fénysugarak elemzésére, ezáltal más képi szenzorokhoz képest gyorsabban és pontosabban méri a képmélységet.

A képmélység gyors mérése révén olyan funkciók kerülhettek a telefonba, mint például a gyors arcfelismerés. Mivel az LG Z kamerája három dimenzióban látja a tárgyakat, az arcfelismerést nem lehet megtéveszteni egy kétdimenziós portréval, hiszen a hagyományos fényképeknek nincsen képmélysége. A készülékbe épített ToF technológia a környezeti fénytől függetlenül, külső forrásokból érkező fény mellett is pontosan rögzíti a képeket.

És itt az érintés nélküli érintőképernyő

A Z kamera Air Motionnak nevezett gesztusfelismerési funkciójának segítségével a felhasználók anélkül tehetik le vagy vehetik fel a telefont, készíthetnek képernyőképet, válthatnak az alkalmazások között vagy hangosíthatják fel a zenét, hogy hozzáérnének a készülék képernyőjéhez. Ez a gesztusalapú vezérlés az LG szerint főleg autóvezetés közben lehet hasznos.

A G8 ThinQ kezelése olyan egyszerű mozdulatokkal végezhető, mint egy intés a kézzel, vagy két ujjunk összeérintése, így a felhasználóknak kényelmet kínál akkor is, ha éppen kesztyűt viselnek.

Azoktól a kameráktól eltérően, amelyek csupán a kép témáját és annak hátterét képesek megkülönböztetni, a készülék előlapi kamerája milliméteres pontossággal méri fel a fotózott tárgy vagy személy és az objektív közötti távolságot és akár 256 fokozatban tudja állítani a háttér elmosódottságát, hogy így adjon még nagyobb mélységet a szelfiknek.

További újdonság a videoportré üzemmód, amely ebben a modellben debütál. E funkció révén — a hátoldali kamerát és a portré üzemmódot használva — a felhasználók a mozgóképes tartalmak készítése során alkalmazhatják az ún. bokeh hatást, vagyis azt, hogy a mélységélességen kívüli fénypontok (például a lombokon átszűrődő napfény vagy a távoli lámpák fénye) homályos, elmosott peremű körök formájában jelenjenek meg a filmen.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!