Egymillió forintos fődíj

2021.03.03. 14:54

Még lehet jelentkezni az autós szimulátoros bajnokságra

Egymillió forintos fődíjért indít autós szimulátoros bajnokságot a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség.

Forrás: HUMDA

A háromfordulós, hat versenyből álló bajnokságot a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség (HUMDA) szervezi. A virtuális versenysorozatba

14 és 40 éves kor közötti indulók nevezhetnek, a futamokat online élőben, felvételről pedig televíziós csatornákon is lehet majd követni.

A HUMDA SIM LIGA elnevezésű bajnokság fordulóit ezen a héten, a jövő héten, valamint március 15. és 20. között rendezik meg, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos digitális motorsport partnere, a Gran Turismo Sport platformján. Nevezni ingyen, ezen a weboldalon lehet,

az első forduló jelentkezési határideje csütörtök 20 óra.

A győztes egymillió forint díjazásban részesül. Az a HUMDA célja, hogy felkutassa azokat a fiatalokat, akik a szimulátorból át tudnak ülni egy valódi versenyautóba.

„Az e-sport komoly lehetőségeket rejt magában, a fiatalok a szimulátorversenyzés segítségével egy igazi bajnokságon mérkőzhetnek meg, megtehetik első lépéseiket az autó-motorsport felé. Minden fiatalt arra bíztatok, hogy induljon el a szimulátor-bajnokságunkon, hiszen ez kiugrási lehetőséget is jelenthet számukra” – fogalmazott Weingartner Balázs, a HUMDA elnök-vezérigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!