Aranyszabály

2019.07.16. 09:59

Munkahelyeket teremt Olaszországban a Huawei

Az elkövetkező három évben 3,1 milliárd dolláros (2,75 milliárd eurós) beruházással ezer munkahelyet hoz létre a kínai óriásvállalat.

Fotó: AFP

A Huawei Technologies a 3,1 milliárd dollárból 1,9 milliárd dollárt beszállítói beszerzésekre, 1,2 milliárd dollárt marketingre, 52 millió dollárt pedig kutatás-fejlesztésre fordít.

Thomas Miao, a Huawei Italia Milánóban tett bejelentése szerint a cég beruházásának köszönhetően beszállító partnereinél további kétezer munkahely is létesül.

Újságírói kérdésre a cégvezető megerősítette azt is, hogy

a Huawei ezer munkahelyet számol fel az Egyesült Államokban.

A beruházással az olasz piacon tizenöt éve jelen lévő cég elsősorban az olasz állam számára kívánja „áttekinthetővé, hatékonnyá és tisztességessé” tenni az ötödik generációs mobil hálózati fejlesztéseket – közölte Thomas Miao.

Az olasz államnak ugyanis törvényes „aranyszabály” (golden power) biztosít a beavatkozási jogot a magánszektorban nemzetbiztonsági és honvédelmi érdekek védelmében. Elmondta: a Huawei az aranyszabály minden piaci szereplőre egyenlő mértékű alkalmazását szorgalmazza a távközlési fejlesztési projektekben, legyen szó akár európai, vagy Európán kívüli vállalatról.

„Ez felettébb fontos lenne az 5G technológia semlegességének a biztosításához” – fogalmazott.

Borítókép: MTI/ EPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!