Meredek eset

2021.05.04. 18:00

Óriási siker egy nagyon agresszív, virtuális „lány”

A jelenség a CodeMiko nevet viseli, s rendkívül rámenős stílusával is hódít a játékosok weboldalán.

Forrás: Youtube

CodeMiko nem igazán emberi lény – vagy legalábbis képernyős megjelenésében biztosan nem az. Ő egy vtuber, azaz virtuális youtuber.

Fotó: Youtube

A Twitch.tv-n, az Amazon tulajdonában lévő videójáték-közvetítő weboldalon e-játékosokkal készít interjút.

A „mögötte” lévő, valós személy motion capture-t, azaz digitális mozgástechnikát használ, ami tetszőleg testet, ruhát, sőt, vetített helyszínt állít elő. Mert nem csak különös ruhákba, hanem meglehetősen váratlan helyszínekre, például fürdőmedencébe is helyezik.

CodeMiko leginkább anime-nak néz ki, de a beszéde,

viselkedése agresszív, helyenként kihívó: bizonyára éppen ennek közönheti népszerűségét.

Want to know how to get the ladies? Watch me give " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@ConnorEatsPants dating advice!!! pic.twitter.com/eMTbJU21QT

Leegyszerűsítve a motion capture megoldás esetünkben azt jelenti, hogy a testén, az arcán és az ujjain elhelyezett érzékelők segítségével az igazi előadó mozgását háromdimenziós modellre vetítik, így a digitális karakter a valóssal azonos mozgásokat végez. Ezzel a technikával virtuális kamerákat is létre lehet hozni, a digitális személy bármilyen szögből bemutatható.

Egy hogyan készült videóval válik érthetővé az egész mutatvány:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!