Svájcban indul

2019.04.19. 18:00

Startol Európában az LG 5G-képes csúcstelefonja

A Swisscommal kötött megállapodás révén elsőként Svájcban lesz kapható az LG V50 5G.

A svájci távközlési szolgáltató üzleteiben a következő hetekben elérhetővé válnak az LG V50 ThinQ 5G csúcskategóriás okostelefonok és a készülékhez csatlakoztatható második kijelző, a Dual Screen. A koreai gyártó több, az 5G szolgáltatás idei bevezetését tervező európai távközlési szolgáltatóval is együttműködik majd, e sorban a Swisscommal kötött megállapodás az első.

Az LG első 5G készülékébe a legújabb Qualcomm Snapdragon 855 mobilplatformot a Snapdragon X50 5G modemmel együtt építették be. A készülék — az LG okostelefonok között elsőként — a V40 ThinQ-nál 20 százalékkal nagyobb kapacitású, 4000 mAh-s akkumulátort kapott.

Az 5G több energiát fal

Utóbbira azért volt szükség, mert az 5G hálózaton történő kommunikáció több energiát igényel, mint az LTE hálózat, a nagyobb teljesítmény miatt pedig egy új, a megelőző modellben találhatónál közel háromszor nagyobb hőkamrás hűtőrendszer is szerepel a V50 ThinQ 5G technikai újdonságai között.

Ez az új hűtési megoldás a hagyományos hőelvezető csöveknél hatékonyabban tartja alacsonyan a belső hőmérsékletet, és több alkalmazás egyidejű futtatása mellett is javítja a feldolgozási teljesítményt.

Mivel az 5G révén kevesebb idő alatt több tartalom érhető el, a lehetőségek minél teljesebb kihasználásáért elérhető a Dual Screen kiegészítő képernyő is. A 6,2 hüvelykes OLED-kijelző csatlakoztatásával még inkább élvezhetővé válnak az 5G technológia gyorsaságából fakadó előnyök, azaz kiváló minőségben nézhetőek például az élő koncertközvetítések, sportesemények.

A Dual Screennel kiegészített készülék horizontálisan elforgatva teljes értékű videójátékká válik, ahol a második képernyő kontrollerként használható, így játék közben az ujjak nem takarják el a fő képernyőn zajló eseményeket.

A két kijelző révén a multitasking igazán kényelmessé válik: miközben például az egyik képernyőn filmet nézünk, a másikon az IMDB-n böngészhetünk. Mivel a kiegészítő képernyő gyorsan lekapcsolható a telefonról, nem kell mindenhová magunkkal vinnünk, az akkumulátorral is spórolhatunk.

Borítókép: LG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!