Csak óvatosan

2019.05.10. 08:20

Zűr az összehajtható mobilokkal, teljes a káosz

Már ott tartunk, hogy a Samsung felmondja a hajtogatható Galaxy Fold előrendeléseit, ha csak a megrendelők mégis nem ragaszkodnak hozzá.

D. J. Koh, a dél-koreai Samsung Electronics mobil üzletág vezetõje bemutatja a Galaxy Foldot San Franciscóban.

Fotó: MTI/AP/Eric Risberg

Mint beszámoltunk róla, hamar kiderült, hogy a Samsung nyolc éve tervezett csodatelefonja, a hajtogatható Samsung Galaxy Fold kijelzője az amerikai szakújságíróknak tesztelésre adott példányokén pár napos használat után a hajlításnál felpúposodott, megrepedt.

Először persze a nagyvállalatok általános gyakorlatának megfelelően, elkenték a hibát, s azt mondták, a védőfólia eltávolítása miatt repedeznek az aranyáron (induló ára 1980 dollár, mire ide ér – ha valaha is ideér – 6-700 ezer forint) piacra küldendő okostelefonok.

Ami persze képtelenség, hogy védőfóliát ne lehessen levenni.

Csúszik a megjelenés, visszaszívják az előrendeléseket

Most arról számol be a CNet, hogy nem csak az április 26-os, hanem az újabb, május végi piacra dobási határidőt sem tudják tartani.

Az előrendelő ügyfeleknek e-mailt küldött a koreai óriásvállalat, amelyben közölte, hogy a cég ugyan „előre lépett” a javításban, de „még mindig nem tudják megerősíteni a szállítás időpontját. A következő hetekben pontosabb információkat küldünk.”

A vásárlással nem terhelik meg a megrendelők számláját, s azt is írják az e-mailben, hogy ha május 31-ig nem érkezne meg a modell a címükre, akkor az igénylésük automatikusan törlődik.

Mások azért rajta vannak a témán

Azért közben itt villog a Xiaomi hajtogatható mobilja,

ami – ha igaz – a Samsung Galaxy Fold és a júniusra várt Huawei Mate X (még a Samsungénál is drágább, 2300 euró!) árának felén, mintegy ezer dollárért kínál majd fejlettebb technológiai megoldásokat.

Nem is beszélve a világelső, mit ne mondjunk, kínai csodáról, a Royole FlexPai-ról.

Hogy még cifrább legyen a helyzet, a Google a meglehetősen öncélú technikai bravúrnak tűnő hajtogatós fejlesztéssel kapcsolatban a hét elején kezdődött I/O fejlesztői konferenciáján bejelentette, régóta dolgozik hajtogatható kijelzőn, s a soron következő Android, a 10-es programozása már számol is vele.

Borítóképen D. J. Koh, a dél-koreai Samsung Electronics mobil üzletág vezetője bemutatja a Galaxy Foldot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!