Egyéb

2017.03.19. 20:09

Jó reggelt, Vas megye!

Most, hogy a madaraknak már jóval korábban kiosztotta Szent József a sípokat, nem nagyon csodálkoztunk azon, hogy a vasárnapi esős idő - még ha csak rövid időre is, de - valamelyest csendre intette az égi vándorokat.

Kelemen Attila

Az már más kérdés, hogy felfedezhettünk-e helyettük mást az égbolton. Tudniillik József-naphoz köthető az a termésjövendölés, amely szerint, ha szivárvány látható, akkor a széles, sárga sáv jó búzatermést, a széles, piros sáv pedig bő bortermést ígér. A fecskék is tartják magukat a népi hiedelmekhez, hisz már tegnap megérkeztek. Színes égi hidakat - napsütés hiányában - nem nagyon láthattak, helyette borongós, nyirkos időt annál inkább. Na majd kedden - gondolhatják magukban. Hiszen mint mindennek, így a népi időjárás-megfigyelésnek is három sansza van: márpedig a babona szerint legkésőbb Benedek napján biztosan beköszönt az igazi tavasz. Reméljük, harmadik meccslabdájukat már nem nagyon puskázzák el a sokat emlegetett zsákos vándorok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!