Egyéb

2017.06.13. 13:11

A gépi hímzésről általában

A gépi hímzésről nagy általánosságban kijelenthető, hogy egy elképesztően elegáns, a régmúltból táplálkozó, de mégis elképesztően modern feliratozási mód, amelyet rendszerint <a href="https://www.cegespolo.eu/" target="_blank">jó minőségű textiltermékeknél alkalmaznak</a>, mint emblémázási eljárást.

A hímzés ugyanis már évszázadokkal ezelőtt is stílusos hatást keltett, kifejezett, megvalósított valamit, és most is képes erre, méghozzá magas szintű minőség társaságában.

Gépi hímzés szinte bármilyen ruhaneműre

Amint neve is mutatja, a gépi hímzés nem emberi kézimunka, hanem gépek által készített varrás, amelyet egy speciális programot futtató, szabadon kalibrálható számítógéppel összekötött varrógépek végeznek el. A hímzési lehetőségeknek így rendkívül széles választékát érhetjük el, amelyet az előre betáplálást követően szinte bármilyen ruhaneműre rekordgyorsasággal felvihetünk, ezáltal több gép esetén akár több ezer, sőt több tízezer példányszámú hímzést is kivitelezhetünk.

A teljesség igénye nélkül egyébiránt a gépi hímzéssel könnyedén kivarrhatók pólók, törölközők, baseball sapkák, zászlók, terítők tarisznyák, ballagási szalagok, de konkrétan bármi, ami ruha és van olyan felülete, amely hímezhető, így extrém esetben akár még zoknik vagy alsónadrágok is hímezhetők ilyen formában. Ideális választás egyébiránt abban az esetben is, ha csak néhány hímzett termékre van szükségünk, habár anyagilag nagyobb példányszám esetén éri meg. Ezen túlmenően a gépi hímzés főleg akkor ideális választás, ha a célunk a minőségi és gyorsan előállítható reklámtermék vagy munkaruházat, amely ráadásul páratlan tartóssággal is kecsegtet.

A gépi hímzés előnyeiről

A gépi hímzést általánosságban a szitázással szokták összevetni, így előnyeit is ehhez lehetne viszonyítani. Ennek megfelelően, míg a szitázott minták nagyon rövid idő alatt hajlamosak megkopni, illetve kifakulni és megtöredezni, addig a gépi hímzéssel készült termékeken nem fog a mosógép, sőt mi több, általánosságban a kor sem. Ennek megfelelően bár megfakulhatnak a minták, de maximum a textil anyagával egyetemben, éppen ezért a gépi hímzés éveken át képes reklámértékkel bírni, akár munkaruhaként, akár reklámruhaként kérjük. Ezen felül a hímzés könnyedén tisztítható, hiszen a ruhával együtt, mosószerrel, mosógépben mosható károsodás nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!