Egyéb

2014.11.10. 17:00

Magyar szentmise Kassán

Kassa - A közelmúltban zalai tekenyei, türjei és zalaszentgróti hívek kezdeményezésére Kassán mutatott be magyar misét Pásztor Zoltán érseki helynök. Az eseményről Szalay Csaba, a 40 fős csoport vezetője számolt be.

A résztvevők háromnapos kirándulásuk során miskolci szállásukról utaztak Kassára Kiss János plébános javaslatára. Itt az ősi Szent Erzsébet-dómban Pásztor Zoltán érseki helynök köszöntötte a csoportot, majd magyar nyelvű szentmisét mutatott be, amelynek végén felcsendült a régi magyar himnusz, a „Boldogasszony Anyánk...". Sok magyar turista is részese volt a misének.

Pásztor Zoltán érseki helynök.

A továbbiakban a helynök végigkalauzolta a vendégeket a csodálatos gótikus templomban, majd az altemplomban koszorút helyeztek II. Rákóczi Ferenc és Bercsényi Miklós márvány koporsójára. A megemlékezés végén elénekelték a Himnuszt, amelynek második versszakát a 4. osztályos tekenyei Burány Béla Bulcsú mondta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!