Egyetem

2014.11.12. 16:05

Belgium helyzete

Veszprém - A Belga Királyság magyarországi nagykövete, Johan Indekeu tartott előadást Belgium helyzetéről, kapcsolatairól, a diplomáciai tevékenységről és a diplomata karrierről a Pannon Egyetemen.

Balla Emőke

A nagykövet az első világháború fegyverletételének évfordulója kapcsán megemlékezett az áldozatokról, majd bemutatta Belgium történetét és szerepét a semlegességtől az Európai Unió és a NATO kialakulásáig. Kitért a belga közigazgatás és az Európai Bizottság működésére, az unió integrációs szerepét hangsúlyozva elemezte a jelenlegi európai helyzetet.


Johan Indekeu nagykövet (Fotó: Pannon Egyetem)

Johan Indekeu nagykövet elmondta, a Belga Királyság sok hasonlóságot mutat Magyarországgal, többek között méretét, populációját és gazdaságát tekintve. Kiemelte a kutatás-fejlesztési tevékenység fontosságát, amely mindkét ország jövőjének és gazdasági fejlődésének alapja. Előadása végén a nagykövet az ehhez kapcsolódó kihívásokat mutatta be.

A látogatás alkalmából Friedler Ferenc rektor a Pannon Egyetem emlékplakettjét adta át a nagykövetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!