valóra vált a szülők rémálma

2020.07.29. 16:47

19 milliót érő Disney-relikviát törtek össze a gyerekek

Jó hír, hogy nem menthetetlen Hamupipőke kastélya.

The glass-made Disney castle by Miguel Arribas is on display at the Shanghai Museum of Glass in Shanghai, China, 15 May 2016. A Disney castle made of glass by Miguel Arribas is featured in an exhibition at the Shanghai Museum of Glass. Miguel Arribas, successor of the Arribas Brothers, has been working with Disney since 1967 to make handcrafted glass works. To celebrate the fifth anniversary of the opening of the Shanghai Museum of Glass, Miguel Arribas spent three months making this castle, valued at US$70,000, which he presented to the museum as a gift.

Forrás: AFP

Fotó: dycj

Múzeumba menni kisgyerekkel plusz radarok beélesítését igényli a szülőktől, akiknek bizonyára az egyik legszörnyűbb rémálma az, hogy csemetéjük véletlenül lever vagy összetör valamit.

Sanghaj üveg múzeumában valósággá vált a horrorsztori, ahol két fogócskázó gyerek összetörte a The Fantasy Castle, azaz a Fantázia kastély névre hallgató 19 millió dollárt érő üveg kompozíciót, mely tulajdonképpen a Hamupipőke kastélya ihlette Disney palota apró, ámde annál szemrevalóbb mása – írja a hirado.hu.

A kastélyt a spanyol Arribas testvérpár készítette 500 órányi munkával, 30 ezer üvegdarabból, valamint valódi arany felhasználásával. A 60 kilós mű fő tornya dőlt le a baleset során, ami persze a többi részletet is megrongálta. Az alkotók azonban optimisták, szerintük rendbe hozható a palota, azonban a koronavírus miatt egyelőre nem tudnak a helyszínre utazni a javítási munkálatokhoz, így egy ideig nem lesz kiállítva alkotásuk.

A gyönyörű üvegpalota egy testvérpár alkotása
Fotó: dycj / AFP

A People cikke szerint a szülők jelentették a történteket a múzeum alkalmazottainak, és vállalták a felelősséget a történtekért, bár azt nem tudni, milyen anyagi vonzattal kell számolniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!