honnan?

2017.09.11. 14:54

Emu szabadult el Galyatetőn

Bejelentés érkezett a gyöngyösi gyepmesteri telephez, miszerint a Mátrában egy szabadon kószáló emut láttak. Bozsik András a telep vezetője csodálkozva vette tudomásul a szokatlan hírt, ám hamarosan ő is saját szemével látta.

Senki nem tudja, honnan kószált el a madár, de sikerült befogni, és a mátraszentimrei vadasparkba szállítani – olvasható a heol.hu oldalán.

Pénteken a délutáni órákban a mátraszentimrei önkormányzat telefonon kért segítséget. A bejelentő még meg is kért, ne lepődjek meg és ne nevessem ki, de egy emut láttak szabadon Galyatetőn. Természetesen hatalmasat nevettem, mikor közölte egy futómadarat kellene befognom.

„Fogalmam nem volt, hogyan is kellene hozzálátnom a befogáshoz. Állatorvossal konzultáltam, majd miután a helyszínre siettünk egy kábító lövedék beadása után lasszóval sikerült befogni a madarat”

– magyarázta a szakember.

Azt, hogy honnan kószált el a madár nem tudják, de jelenleg is a vadasparkban van, ahol azóta már kipihente a hegyi túra fáradalmait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!