Nem játék

2017.11.01. 21:50

Kirámolta egy tusnádfürdői család hűtőjét egy medve

A szombat hajnalban történt esetről a ház lakója, egy családanya számolt be egy székelyföldi hírportálnak.

Elmondta: az állat az ajtót betörve hatolt be a ház konyhájába, ahol kinyitotta a hűtőszekrényt, és a zsírt, valamint a kikavart padlizsánkrémet vette ki belőle. A ház lakói a nagy zajra felébredtek, és amikor a családfő felkapcsolta a villanyt a konyhában, az állat az udvarra menekült zsákmányával, hogy ott fejezze be a lakmározást.

Az asszony elmondta: hívták a segélyhívó számot, de nem érkezett segítség. Ugyanabban az időpontban ugyanis egy közeli panzióhoz is medvét riasztani hívták a hatóságokat.

Élelmet kereső medve és egy kutya találkozása Tusnádfürdő egyik utcáján június 9-én este. A vadállatok az erdélyi városban úgy mászkálnak, mint máshol a kóbor kutyák.
MTI Fotó: Veres Nándor

A családanya a szekelyhon.ro hírportállal közölte: 12 éves gyermekük nagyon megijedt a házba behatoló nagyvadtól, azóta éjszakánként többször felriad, mert azt hiszi, megint jön a medve.

Medvehelyzet Erdélyországban

Európában – Oroszország európai részét leszámítva – körülbelül 17 ezer medvét tartanak számon, amelyből több mint 6800 Romániában él. A romániai medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében él. Az Olt folyó völgyében fekvő Tusnádfürdőt két oldalról is erdők övezik, a kisvárosban szinte mindennapos az élelmet kereső medvék látogatása, a székelyföldiek életét egyre jobban megkeseríti a túlszaporodott és elszemtelenedett, de a román állam által védett állomány.

 Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock / Bachtub Dmitrii

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában