karácsonyi ajándék

2017.12.23. 10:00

68 milliárdot nyertek egy spanyol bár vendégei a lottón

„Fogalmam sincs, mennyi ez a pénz” – mondta a 220 eurónyi összegről a bár tulajdonosa, a lottószelvények eladója, aki hozzátette, hogy ő maga is vásárolt valamennyit a nyertes szelvényekből.

Az El Gordo (A kövér) idei sorsolásán 2,4 milliárd eurót (749 milliárd forint) osztanak szét a szerencsések között, a legnagyobb összeg, amelyet egyetlen személy elvihet négymillió euró. A spanyol karácsonyi lottó sajátossága, hogy összesen 160-an vihetik haza a legnagyobb összeget, ugyanis minden számsorból 160 darab szelvényt adnak el.

Idén az északnyugati térségben, Galíciában adták el a legtöbb ilyen szelvényt, ott az emberek összesen 520 millió eurót vihetnek haza – közölte az állami lottókezelő.

A több órán át tartó sorsolást minden évben élőben közvetíti a spanyol közszolgálati televízió és tömegek kísérik figyelemmel, hogy melyek lesznek a nyertes számok. A sorsolást 1913 óta változatlan formában rendezik: a San Ildefonso általános iskola kiválasztott 20 diákja húzza ki a számokat és a hozzájuk tartozó nyereményeket.

Azoknál a lottózóknál, ahol a nagy nyereményeket érő szelvényeket eladták, spontán örömünnepet tartanak: még aznap összegyűlnek a szerencsések, pezsgőt bontanak, énekelnek és táncolnak.

A karácsonyi lottó 20 eurós (6300 forintos) szelvényeit július óta árulják. Gyakori, hogy együtt játszanak a családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek vagy épp egy-egy bár törzsvendégei.

Borítókép: Lottóöröm. MTI/EPA/Marcial Guillen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!