sokadszorra nyert

2018.02.14. 11:52

Íme Flynn, a legszebb New York-i eb

Egy apró bichon frisé zsebelte be a győztesek győztesének – best in show – járó fődíjat kedd este a világ legrégebbi, évente megrendezett kutyakiállításán, a New York-i Westminster Kennel Club Dog Show-n.

New York, 2018. február 14. Flynn, egy bichon frisé, miután elnyerte a 142. Westminster kutyakiállítás legszebb ebe címet a New York-i Madison Square Gardenben 2018. február 14-én. A Westminster az Egyesült Államok legnagyobb kutyaszépségversenye. (MTI/AP/Mary Altaffer)

A Flynn nevű apró fehérszőrű kutya a verseny hat másik finalistáját, a második legjobbnak választott Ty nevű óriás schnauzert, Biggie-t, a mopszot, Beant, a sussexi spánielt, Lucy-t, az orosz agárt, Slicket, a border collie-t és Winstont, a norfolk terriert maga mögé utasítva diadalmaskodott a hagyományosan a manhattani Madison Square Gardenben megrendezett kétnapos eseményen.

„Kicsit valószerűtlennek tűnik ez az egész” – mondta Bill McFadden, a lassan hatéves Flynn felvezetője, hozzátéve, hogy semmi másban nem reménykedett, csak egy jó szereplésben, amit végül meg is kapott. Flynn-nek ez volt a 42. Best in Show győzelme és szinte biztosan az utolsó is mielőtt visszavonul.

A következő napokban azonban még biztosan nem lesz ideje a pihenésre.

Szerdai teendői közé tartozik, hogy ellátogat a reggeli televíziós műsorokba, steaket ebédel a New York-i Sardi's étteremben, tiszteletét teszi az Empire State Buildingben és meghívták egy rövid szereplésre a Mr. Tűsarok című Broadway-darabba is.

Flynn, a kiképzőjével, Bill McFaddennel és Betty-Anne Stenmark zsűritaggal (b), miután elnyerte a 142. Westminster kutyakiállítás legszebb ebe címet a New York-i Madison Square Gardenben. (MTI/EPA/Justin Lane)

Flynn saját fajtájából másodikként hozta el a fődíjat a New York-i vetélkedőről. A Westminster Kennel Club Dog Show leggyakoribb győztese egyébként a drótszőrű foxterrier: 14 alkalommal nyerte már meg a bajnokság fődíját azóta, hogy 1907-ben először ítélték oda a kiállítás legszebb kutyájának járó elismerést. Tavaly egy Rumor nevű német juhász hozta el a fődíjat.

A 142. alkalommal megrendezett kutyakiállításon az Egyesült Államokból és a világ 16 másik országából érkezett 201 kutyafajta több mint 2880 képviselője versenyzett hét kategóriában.

A Westminster Kennel Club Dog Show az Egyesült Államok legrégebbi kutyakiállítása, egyben a második legrégibb sportversenye a Kentucky derbi után.

 Borítókép: Flynn, a büszke győztes. MTI/AP/Mary Altaffer

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!